Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Vajdasági sós

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:20 - 30 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:20 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 2
 

Hozzávalók

  • Tészta

    80 dkg liszt
    2 dl olaj
    1 élesztő
    1,2 l. tej

  • Töltelék

    1 Rama
    3 tojássárgája
    egy evőkanál só


Elkészítés

Egy evőkanál cukrot az élesztővel kevés langyos tejben felfuttatunk. A lisztet az olajjal elkeverjük, a felfuttatott élesztőt a megmaradt langyos tejjel hozzáadjuk a tésztához. Összedagasztjuk, de nem kell keleszteni. A kész tésztát 4 felé osztjuk. Az első negyedet kinyújtjuk, megkenjük a töltelék negyed részével, majd feltekerjük. Lenyomkodjuk, hogy téglalap alakú legyen, majd háromszög alakúra vágjuk. A tetejét lekenjük egy egész tojással, melybe egy kevés pirospaprikát teszünk. Szórhatunk rá kömény, vagy szezámmagot, de sajttal is nagyon finom. 180 fokos sütőben megsütjük. A maradék három lapot is kinyújtjuk, megkenjük, feltekerjük és sütjük.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Sajtos háromszög

Sajtos háromszög
80 perc normál

Házi kifli

Házi kifli
40-50 perc könnyű

Lekváros, kelt palacsinta

Lekváros, kelt palacsinta
60 perc könnyű

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Szia!
Én féladagot sütöttem meg. De az a tej mennyiség amit te leírtál, az nagyon sok lenne, én 2,5 dl tejet használtam a fele adaghoz, és így nagyon finom lett. Legközelebb a tésztájába is teszek egy mokkáskanál sót, mert nekem a tésztája igy sótlan.