Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Tűzoltó szelet

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:15-20 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 4
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 13
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Tetejére

    1/2 l tejszín
    1 habfixáló

  • Töltelék

    2 kanál cukor
    8 dl meggylé
    2 cs vanília pudingpor
    kevés fahéj

  • Tésztához

    1 üveg magozott meggy
    1 tojás
    8 dkg Rama
    8 dkg porcukor
    1 vanília cukor
    1 kiskanál sütőpor
    15 dkg liszt


Elkészítés

15 dkg liszt, 1 kiskanál, sütőpor,1 vaníliacukor, 8 dkg porcukor, 8 dkg Rama, 1 tojás. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. Töltelék: 1 üveg magozott meggyel megszórjuk a tésztát. 2 cs vanília pudingporból és 8 dl megylé, 2 kanál cukor és kevés fahéj keverékét megfőzzük, majd még forrón ráöntjük a meggyre. Erre rámorzsolunk 10 dkg Rama, 10 dkg cukor,10 dkg liszt,1 kiskanál fahéj keveréket, majd kb 15-20 percig lassú tűznél sütjük.(a puding egy kicsit folyós míg sül, de ha kihűl megszilárdul). Tetejére: 1/2l tejszínt, 1 habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt sütemény tetejére simítjuk: A hab tetejét fahéjjal megszórhatjuk.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Magyarica

Magyarica
- Nincs beállítva

Háromszoros élvezet

Háromszoros élvezet
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése