Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Túrógombóc

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:30 - 60 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:90-100 ℃
  • sütési idő:8-10 perc
Túrógombóc
forrás: saját
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 4
 
Szavazatok: 4 Átlag: 4

Hozzávalók

  • 500 g túró
    200 ml búzadara
    4 egész tojás
    csipet só
    2 evőkanál olaj
    10 dkg zsemlemorzsa
    200 ml tejföl
    1 csomag vaníliás cukor
    3-4 evőkanál porcukor


Elkészítés

1.A túrót a tojásokkal, búzadarával, sóval összekeverjük. Állni hagyjuk kb. 2 órát. A zsemlemorzsát az olajon megpirítjuk. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk. Forró, lobogó, sós vízbe tesszük és megfőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, és beletesszük a zsemlemorzsába.
2.A tejfölt a cukorral, vaníliával összekeverjük, megmelegítjük, de nem forraljuk. Ezzel az öntettel kínáljuk a gombócokat.

Tippek

Akár reggel is gyorsan összekeverhető, este pedig hamar kész a vacsora belőle. A tejfölt ízesíthetjük kakaóval vagy fahéjjal is. Kb. 50 db lesz belőle.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Joghurtos süti

Joghurtos süti
Lia
- könnyű

Gesztenyekocka

Gesztenyekocka
70 perc normál

Meggyes sütemény

Meggyes sütemény
80 perc normál

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése