Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Szlovák ünnepi sütemény

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:120 perc
  • nehézség:nehéz
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Szlovák ünnepi sütemény
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 53
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • a tepsi kikenéséhez

    2 dkg Rama Sütőmargarin

  • a tészta nyújtásához

    finomliszt

  • a töltelékhez

    1 csapott kiskanál őrölt fahéj
    1 dl tej
    30-35 dkg szilvalekvár
    2 darab tojássárgája
    50 dkg tehéntúró
    25 dkg kristálycukor
    2-3 csomag vaníliás cukor
    20 dkg darált dió

  • a tésztához

    csipetnyi só
    1 darab tojás
    2 darab tojássárgája
    50 dkg a fele Graham-liszt is lehet finomliszt
    10 dkg porcukor
    4 dkg élesztő
    2,5 dl tej
    15 dkg Rama Sütőmargarin


Elkészítés

1. A tésztához a tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kiskanál porcukrot szórunk bele, és 10 percre meleg helyre félretesszük (azaz felfuttatjuk az élesztőt).
2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük; ide kerül a maradék porcukor, a tojássárgája meg a tojás. Csipetnyit megsózzuk, majd a tejes élesztővel és az apránként hozzáadott olvasztott margarinnal jól bedegasztjuk. Akkor jó, ha olyan lágy tésztát kapunk, amelyik elválik az edény falától. Letakarva, langyos helyen kb.50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
3. A diót a cukor meg a vaníliás cukor felével összekeverjük. A túrót a többi cukorral ízesítjük, a tojássárgájával gazdagítjuk. A szilvalekvárt kikeverjük, hogy könnyebben kenhessük.
4. A megkelt tésztát három részre osztjuk, majd egyet ezekből meglisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, hogy pontosan beleférjen egy kb. 25x35 centis, margarinnal kikent tepsibe. A cukros diót egyenletesen rászórjuk, és a tejjel meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz.
5. Erre tészta kerül, amit megkenünk szilvalekvárral. Ezt a harmadik tésztalappal befedjük, amire a túró kerül. A tetejét őrölt fahéjjal meghintjük,végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 perc alatt megsütjük, elkészültét tűpróbával ellenőrizzük.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Kókuszos süti

Kókuszos süti
20 perc
kezdőknek is könnyű!

Kijevi krémes

Kijevi krémes
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése