Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Szalakális krémes (nagyon finom és könnyű)

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:45 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 1
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 19
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Tészta

    50 dkg liszt
    10 dkg Rama
    15 dkg porcukor
    1 cs. vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja
    fél citrom leve
    1 dl tej
    1 dkg szalalkáli
    2 egész tojás

  • Krém

    4 tojás
    5 ek kakaó
    5 púpozott ek cukor
    5 ek liszt
    7 dl tej
    10 dkg Rama

  • Máz

    3 dkg kakaó
    20 dkg porcukor
    3 ek forrásban lévő víz
    3 dkg Rama


Elkészítés

50 dkg lisztből, 10 dkg Ramából, 15 dkg cukorból, 1 csomag vaníliás cukorból, fél citrom levével, 1 citrom reszelt héjával, 1 dl hideg tejben 1 dkg szalalkálit feloldva és 2 egész tojással tésztát állítunk össze. Négy részre osztjuk és késfokvastagságúra nyújtjuk. Ramával megkent tepsi hátlapján, vagy sütőlemezen, egyenként megsütjük, egymást követően minél előbb, mert akkor a tészta nagyon vastag lesz, ha sokat áll. Krém: 4 tojássárgát 5 ek. kakaóval, 5 púpozott evőkanál cukorral kikeverünk. Adunk hozzá 5 evőkanál lisztet, simára keverjük, majd 7 dl tejjel felengedjük és sűrű krémet főzünk belőle. Még melegen 10 dkg Ramát belekeverünk, végül a tojások kemény habját is hozzáadjuk és megtöltjük a lapokat. Tetejére csokimázat készítünk. A 3 dkg kakaót 20 dkg porcukorral elkeverjük 3 evőkanál forrásban lévő vízzel gőz felett és beleteszünk 3 dkg Ramát. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése