Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Sonkás batyu

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:60 - 70 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:20-25 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 7
 

Hozzávalók

  • 2,5 dkg élesztő
    1 kiskanál porcukor
    2 dl langyos tej
    csipetnyi liszt

  • A tésztához

    1 kg liszt
    1 tojás
    3 tojássárgája

    5 dkg cukor
    3-4 dl tej
    10 dkg Rama

  • A töltelékhez

    25 dkg sonka
    4 főtt tojás
    1 csomó újhagyma
    2 tojás

    őrölt fekete bors
    2 tojássárgája a batyuk lekenéséhez


Elkészítés

A kovászhoz valókat egy kis tálkában jól elkeverjük, majd langyos helyen, kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A tésztához a lisztet, a tojásokat, a cukrot tálba töltjük, csipetnyi sóval ízesítjük, a puha Ramát beledobjuk, majd gyúrni kezdjük. Ezután a tejet apránként beledolgozzuk, és könnyű tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 35 percig kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A sonkát, meg a főtt tojást nagyon apró kockákra vágjuk. A hagymát megmossuk és felaprítjuk. Mindezeket keverőtálba szórjuk. A tojásokat felverjük, majd az előzőekhez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd lazán összeforgatjuk. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, majd kb. 25x25 centis négyzet alakú, fél centi vastag lappá nyújtjuk. Ezután egy éles késsel, 5 centis kockákra szabjuk. A tölteléket a közepükre halmozzuk, majd az ellentétes sarkukat a töltelék fölött ügyesen összecsippentjük. Az így kapott batyukat egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben, 180 °C- on (légkeveréses sütőben 165 °C) 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Isteni puha pogácsa

Isteni puha pogácsa
80-120 perc normál

Gesztenye bonbon

Gesztenye bonbon
40-45 perc könnyű

30 perces kifli

30 perces kifli
40 perc könnyű

Töltött lángos

Töltött lángos
30-40 perc könnyű

Ki sütötte?

Andika
  • 61 megsütött recept
  • 87 beküldött recept
  • 95 kedvenc recept

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése