Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Sodrott rétes

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:60 - 90 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:szép pirosra sütjük
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 1
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 5
 

Hozzávalók

  • 40 dkg rétesliszt
    1 db tojás
    2 dl tejföl
    10 dkg Rama
    olaj


Elkészítés

30 dkg lisztet a tojással, sóval, tejföllel összegyúrunk, gyúrótábla nagyságúra nyújtjuk. A 10 dkg lisztet a 10 dkg Ramával összemelegítjük, rákenjük a tésztára. Rúd formára összetekerjük, 1 órára hűtőbe tesszük. Utána 5 részre vágjuk, 30x20 cm -es lapokra nyújtjuk, meglocsoljuk olajjal, a tölteléket egy sorban halmozzuk rá, és feltekerjük. Szép pirosra sütjük. A szokásos rétes töltelékeket rakjuk bele.

gyermekkel is készíthető

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése