Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Sakk szelet

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:150-160 ℃
  • sütési idő:40 perc
Sakk szelet
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 31
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 285
 
Szavazatok: 4 Átlag: 4

Hozzávalók

  • Sárga tészta

    16 dkg Rama
    16 dkg cukor
    1 cs. vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja
    3 tojás
    12 dkg liszt
    késhegynyi sütőpor

  • Barna tészta

    16 dkg Rama
    16 dkg cukor
    1 cs. vaníliás cukor
    3 tojás
    10 dkg liszt
    2 dkg kakaó
    késhegynyi sütőpor

  • Szükséges még

    barackíz

  • Csokoládémáz

    20 dkg porcukor
    3 ek kakaó
    5 dkg Rama
    3 ek forró víz


Elkészítés

Sárga tészta: a Ramát, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat habosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem és belekeverem a masszába, majd a sütőporos lisztet adom hozzá. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenem. Közben a barna tésztát elkészítem ugyan így. Miután megsültek a sárga tésztát megkenem baracklekvárral, ráteszem a barnát, félbe vágom, megkenem, a két felet ráteszem a másik kettőre, és hosszában elkezdem őket felvágni, (ekkor egymáson lesz 4 csík sárga - barna - sárga - barna, bekenem lekvárral, és ráteszek egy másik sort, de úgy, hogy a sárga felet barna legyen). Mondjuk én 4-et pakolok egymásra, és mindig meg kell kenni lekvárral, (ez tartja össze), majd a végén csokimázzal bevonjuk. Egy tálban összekeverjük a kakaót és a cukrot, hozzáadom a lágy Ramát, és 3 evőkanál meleg vizet, (gyorsan kell dolgozni, mert gyorsan megdermed), és ezzel bevonjuk a süteményt. Hagyjuk hadd dermedjen meg rajta a csoki máz.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Háromszoros élvezet

Háromszoros élvezet
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Ezt a receptet már nagyon régóta sütögetem és bevallom az egyik kedvence az egész családnak. Kiváló vasárnapi, de ünnepi alkalomra is. Sőt néhány éve egy vonatot készítettem a fiam névnapjára. Most karácsonykor ajándékba készítettem, csoki máz helyett fehér marcipánnap vontam be.
Annyit hozzátennék, a ragasztás után (lekvár kenés) nem ártana várni ill. lesúlyozni a még csak félbevágott 4 réteg tésztát, mert könnyen szétesik. Én pl. Egyik du. megsütöm, félbevágom és összeragasztom a feleket. Másnap de. felszeletelem 1 cm csíkokra és 4-4 összeragasztva csokival bekenve.
Jó sütést mindenkinek!

Eni Eni

20 évvel ezelőtt ettem ilyen sütit, azóta keresem a receptjét, nagyon köszönöm!
Eni

igen,igen:D..!!!!csak az össze rakása volt elösször bonyolult de tényleg nagyon finom

ez a süti nagyon finom