Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Puha almás pite

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:50 - 60 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:170 ℃
  • sütési idő:20 perc
Puha almás pite
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 3
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 45
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Tésztához

    50 dkg liszt
    25 dkg cukor
    15 dkg Rama
    1 tojás
    1 csipet só
    1 sütőpor
    3 dl tejföl

  • Töltelék

    2-3 kg alma
    fahéj ízlés szerint
    cukor ízlés szerint
    1 citromnak a reszelt héja


Elkészítés

Az almát megpucoljuk és lereszeljük, majd félretesszük. Amíg a levét kiereszti az alma, addig tésztát gyúrunk. 50 dkg lisztet és 1 cs sütőport elmorzsolunk a Ramával, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a csipet sót és a tejfölt, majd tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg az almát kinyomkodjuk. Fahéjjal és cukorral ízesítjük, reszelhetünk bele citromhéjat is. A tésztát kétfelé vesszük, lisztezett lapon kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megszórjuk egy kis morzsával, vagy darált keksszel. Rárakjuk az almát és befedjük a másik lappal. A tetejét tojássárgával lekenjük, villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Isteni puha pogácsa

Isteni puha pogácsa
80-120 perc normál

Habkönnyű sóskifli

Habkönnyű sóskifli
- Nincs beállítva

Dunahullám

Dunahullám
90 perc nehéz

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése