Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Pingvin szelet

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:190 ℃
  • sütési idő:15-20 perc
Pingvin szelet
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 355
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 2796
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A mázhoz

    1,5 dl tej
    35 dkg étcsokoládé
    10 dkg Rama

  • A rátéthez

    10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
    5 dl tejszín
    3 dl tej

  • A piskótához

    1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
    3 dkg kakaópor
    16 dkg finomliszt
    3 evőkanál víz
    15 dkg kristálycukor
    6 db tojás


Elkészítés

1.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
2.A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.
3.A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Szerintem nem kell tej a csokiba mert nagyon híg lett, hiába tettem bele expressz zselét:-(

Hol van a krémből a cukor? Én tettem bele 2 evőkanállal a tejszínbe +egy vanliás cukrot, valamint 1 evőkanállal a tejbe is + abba is egy vaníliás cukrot.
Én 35x42 cm-es tepsiben csináltam, de kisebb kell, mert kicsit lapos lett.

Nekem leggyakrabban a tepsi mérete okoz egy kis gondot,mert jo lenne ha oda írnák hogy mekkora méretű tepsire készült a recept.

alig varom hogy elkesyitsem

finom??? lehet megcsinálom! vmi hasznos tipp?? h pl kéne vmi in változtatni

Szerinem finom lehet én még nem probáltam ki de lehet ki fogom!!!!!!!! finomnak látszik!! :)

válasz Magdi hozzászólására:

Valószínűleg az volt a baj,hogy túl sokáig verted a tejszínt,és összetúrósodott. :)

Nagyon jó a recept, semmi bonyolult nincs benne! Nagyon finom lett! Imádta a gyerekem!

válasz rena hozzászólására:

Én miután rákenem a piskótára a tejszint, majd rá a csokit beteszem a hűtőbe amig meg nem keményedik a csoki, ez 15 perc kb. és utána kenem rá a másik fele tejszint. Igy a csoki roppanós marad a közepén :)

MEGSÜTÖTTEM! NAGYON SZÉP,MUTATÓS SUTI!
csak 1 VMI NEM TETSZETT,AZ HOGY A KÖZEPÉN A CSOKI A ZSELATINTÓL PUHA,NYÚLÓS VOLT.EN ROPOGÓSAT SZERETTEM VOLNA!de LEGKÖZELEBB MEGPRÓBÁLOM ZSELATIN NÉLKÜL,CSAK 1 KIS TEJJEL MEGOLVASZTANI A CSOKIT ÉS ÚGY RÁÖNTENI.MILYEN LESZ?

Ez a kép? Kérjük, nézd meg. A blogger lopás Fotók és receptek : http://www.mnamkyrecepty.sk/kinder-pingu in/

Uristeen ilyen értelmetlenűl leírni egy sütit fél órát itt ültem felette h megértsem!!!!

válasz kaja hozzászólására:

Azért ugrik össze mert nagyon kihűtötted a zselatin,de ha túl meleg akkor ellágyul a tejszínhab.Nalam is gyakran megesik!)))Eléggé nehéz eltalálni,hogy jó legyen.

Én ma sütöttem meg, nagyon finom lett, csak nem olyan mint a képen. Esztétikailag nincs a szeren...de elsőre csináltam így ennek is örülök. Nekem még kicsit a recept értelmezése is problémába ütközött az elején, mivel nincs lépésről lépésre érzékeltetve mi után mi jön pontosan. Látszik, hogy rutinos háziasszony írta a receptet, akinek minden egyértelmű volt. Azért köszönöm, és mindenkinek sok sikert és jó étvágyat hozzá! :)

válasz kati hozzászólására:

Csokiforgács! :)

hogy lehet a tetejét olyan szépre díszíteni?

Húsvétra én is megsütöttem. Megközelítőleg sem tudtam olyan szépen szeletelni mint amit a képen látunk, de fantasztikusan finom lett. Másnál is olvastam, hogy a zselatinos tej után a hab meglágyult - nálam is, ezért, ha legközelebb sütöm nem is teszek bele. Nagy (gáz) tepsiben sütöttem a piskótát így is a töltelékkel együtt jó magas lett. A krémhez valóban nem kell cukrot adni, mert én kicsit tettem bele, de felesleges. Mivel nagyon finom a család hajlamos belőle többet enni - ajánlom, hogy maradjunk az 1-2 szeletnél.

A hozzávalók között szerepel a tortazselé. Az elkészítésnél pedig zselatint használ. A kettő ugyanaz lenne?

elolvastam a kommenteket és én is kipróbálom unokahugom szülinapjára!!!

azt szeretném kérdezni hogy a rátéthez az az a krémhez nem kell cukor??

Sziasztok ! Mekkora tepsiben sütöttétek a piskótát?

Zsu Zsu

Én is megsütöttem, nagyon finom!!:)) nem kell hozzá különösebb gyakorlat, én most sütöttem életemben először( hozzáteszem, hogy 15 vagyok:) ) A közepébe a krémet nem úgy csináltam, ahogy le van írva, hanem habtejszínt megcsináltam, tettem hozzá 2 cs. vaníliás cukrot, és a habba raktam zselatint. Sikere volt, el is fogyott, most csinálok még egy adagot:))

TUTI HOGY MEGSÜTÖM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

Ez nagyon finom!Tegnap olyan hamar elfogyott hogy hietetlen ma megén meg kellett sütnöm olyan finom...:)
Köszi a receptet!

Amilyen finom ez a süti olyan nehéz is. Lehet hogy gyakorlatosabbnak kell lenni az ilyen réteges tejszínes sütik készítésében, de nekem nagyon nehezem jött össze a dolog...:) bár a végeredmény nem lett olyan rossz azért azt mindenféleképpen megjegyezném hogy az a 3 dl tej a krémbe nagyon sok, de ahogy itt még páran írták is én is kevesebbet raktam bele ( kb 2 dl-rt) de még így is sok volt ( szerintem el kéne hagyni az egészet ) csak a zselatinhoz kéne az a fél dl és kész. Végül azt is közzétenném hogy a csokit csakis kihűtve tegyétek a sütire amikor már kissé sűrű mert egyébként lefolyik és összefolyik a krémmel.

Nagyon finom, a férjem kedvence lett. :-)

A piskótát kettévágni damillal a legegyszerűbb,és nem kell külön sütögetni! :)
Én most húsvétra fogom elkészíteni.
Köszi a receptet.

Nagyon guszta lehet, és bizonyára nagyon finom is, de egy valamitől nagyon félek! Pedig nem vagyok kezdő, de már többszőr jártam úgy, hogy amikor össze akartam vegyíteni a tejszínt a zselatinnal, akkor a tejszín összeugrott. És álltalában az ilyen sütiknél gyorsan kell dolgozni, mert a zselatin hamar köt. Nektek nem voltak ilyen problémáitok? Ja, és nem írtad, hogy milyen tejszínt használsz? Lehet növényi is?

Nagyon finom,dekorativ sütemény,a munkahelyemen is megsütöttem több adagba.
Imádni való! :)

Isteni finom......:):)

Fantasztikus.....ajánlom mindenkinek, kezdoknek is...

Nagyon jól néz ki, könnyen elkészíthető. Tuti, kipróbálom!

Akinek tejallergiája van,annak a növényi eredetü habokat ajánlatos használni.

Sziasztok!
A HULALA tejszínt én senkinek sem ajánlom. Egyszer olvassátok el hogy mi van benne...semmi köze a tejszínhez, növényi cucc, és e miatt NAGYON EGÉSZSÉGTELEN. A benne lévő növényi anyagot kémiai lejárással teszik ehetővé...ne adjátok a családnak!!!!!!!

Nagyon fini süti,nekem különösen ízlett a tésztája.
Anyukámnak sütöttem meg szülinapjára torta formába,mind elfogyott.

nagyon jól néz ki biztos megsütöm

Isteni :)

nagyon finom a süti és nagyon jo el késziteni

Marcsi77 ,én sem tettem a habba semmilyen fixálót ,3 nap múlva is tökéletes volt . A Hulala hideg legyen és jól verd fel .
+ tegyél bele vanilia aromát ,nagyon finom volt . Nekem a no.salty-s recept jobban bejött.

Valóban nagyon finom és egyszerű sütemény. Sikert aratott :)
Ui: csak követni kell a leírást és biztos a siker...

Nagyon fincsi

Én is megsütöttem.Isteni ,csak ajánlani tudom.ha követitek a receptet szerintem sikerülni fog.

Én is elkészítettem Hulalával, nem tettem bele zselatint, de szerintem így túl lágy a hab, és nem lehet ilyen szépen szeletelni, legközelebb zselatin fix-szel kipróbálom. Különben tényleg fincsi.

Nagyon guszta ,és finom is..

Nagyon fincsi süti,ajánlom MINDENKINEK!!!:):):)

Már megsütöttem nagyon finom

köszönöm a segítséget :)

Szia Ildikó!Én egy 25x35 tepsiben készítettem el, így ugyanúgy nézett ki a süti elkészítve, mint a képen és az ebben sült piskóta tésztát is szépen ketté tudtam vágni.Jó étvágyat hozzá!

Sziasztok!
Megsütném :) Írjátok meg páran légyszi, hogy ez a mennyiség mekkora tepsihez passzol!
Köszi!

Nagy sikere volt a sütinek. A férjem egyenesen imádja. Nagyon szépen köszönjük a receptet!
Amúgy én Hulala tejszínnel csináltam így elsőre sikerült. Ajánlom mindenkinek ezt a receptet.

Ancsi!! Szegeden a Bakay Nándor utcában van a cukrászati diszkont, de nálad nem láttam település nevet....

@bucca: szia!
Hol van cukrászati bolt?

sziasztok!
a tejszín témához annyit szólnék hozzá, hogy én cukrászati boltban szoktam venni cukrásztejszínt, kb. 2 perc alatt nagyon keményre lehet felverni, nem esik össze, ezt használják a cukrászok is. 1 literes kiszerelésben lehet kapni, de felbontás után hűtőben egy hónapig is eláll. Nálunk 760 Ft az egy l-es, ami szerintem még kedvező ár is, szóval nálam ez a tuti befutó. És tényleg hűtőben kell tárolni a tejszínt mielőtt felveritek.

elkészitettem a sütit egy kis módositással. Szelet helyett torta lett belőle,ugyanis nem sikerült elvágni a tésztáját. Így aztán a tésztát,krémet és az öntetet rétegezve egy gömbölyű edénybe raktam,végül dermedés után tortatálra kiforditottam. Az eredmény igy is tökéletes lett és egy kicsit ünnepélyes.Köszönöm a fini receptet.

Nagyon fincsi süti,most készitettem el a férjem névnapjára.
A tippem viszont az,h hagyjuk el a tejet és 1l tejszinből+zselatinból csináljuk a krémet,igy tuti a szilárdság!!Ez persze csak azóknak jó tanács,akinek nem sikerült igy!!

...jó ha tudjátok ,hogy a tejszínt felverés elött 8-10 órával
3-5°C-on kell tárolni...mert ha nincs lehűtve a benne található zsiradkba nem tudunk levegőt juttatni.vagyis lehetetlen felverni megfelelően:)

Nagyon finom, mutatós sütemény. Én hulalával készítettem már nagyon sokszor úgy, hogy felverés előtt tettem bele egy kis tejet (szűken 1 dl), hogy ne legyen olyan kemény a hab. Felverés után pedig tettem bele 1 cs. szintelen tortazselét (elkészítése a zacskón). Nagyon kemény habom lett, s nem esett össze, míg el nem fogyott a sütemény. Mindig dupla adagot sütök.

Atesz! Javasolom, hogy mielött használod a növényi tejszínt tedd be a hűtőszekrénybe. Igaz hogy hűtés nélkül tárolható, de ha meleg helyen tartod akkor nehezen verhető fel. Én egyszer jártam úgy, hogy meleg helyen volt és nem verődött fel, a maradékot visszatettem a hűtőbe és azzal már nem volt gond. Ezért eshetett össze a habod.

én a tejszínnel mindig rosszul járok!
a növényi és a habfixálós tejszín is mindig összeesik!!!
most is csináltam a dinnyefesztiválra, versenyre sütiket,
és összeesett a tejszínhab, pedig volt benne fixáló, letöröltem de tiszta zsír lett a tányér. egy kicsit égő volt, de legalább nem tudták a zsűritagok, akik amúgy venesz díjan olimpiai bajnok cukrászok és szakácsok, hogy ki csinálta

HuLala tejszínt évek óta használom és tényleg gyorsabb az elkészítése. Nem esik össze, nem kell fixáló, szóval biztos a siker!

ugy jobb ha hullala habbal készitjük a tölteléket

biztos nagyon finom es meg fogom sutni

PRÓBÁLJÁTOK KI A HULALA-TEJSZÍNT,SZERINTEM AZ ÖSSZES KÖZÜL EZ A LEGJOBB
ÉVI

Ha tanácsolhatom, akkor próbáljátok ki a növényi tejszínt, abba fixáló sem kell, hamar felverődik nagyon keményre és esze ágában sincs összeesni! Én már csak az használom, sokkal magasabb lesz, mint az igazi tejszínnel.

Eni Eni

nekemsikerült jól felverni a tejszínt. mert am tenni kell bele habfixálót. de mikor a többi tejet hozzáraktam akk oda lett az állaga... mg a zselatin is csomós volt benne. szrintem túl későn raktam bele. am nekem eléfurcsán nézett ki..XD de azért így is finom volt :: )

Sziasztok!
Nekem lenne egy kérdésem, a felvert tejszínhab nem fog összeesni, ha összekeverem a tejjel? Vagy nem baj ha folyosabb lesz? Most készülök megcsinálni és nem szeretném elrontani, vendégségbe lesz:)

Nagyon finom, és nem is olyan bonyolult! Az állaga nekem nem lett tökéletes,de ez nem a recept hibája volt, hanem a sütikészítőé... azaz az enyém! :) Mindenkinek ajánlom!

eri eri

ez nagyon fincsi torta. nekem maskeppen van meg ez a recept. de majd ezt is ki probalom.

Eni Eni

1 kérdés:tejszínnél lehet főzőtejszín is? lécci aki tud az válaszoljon és levélben írjon léccy!! kösz

Sajnos nekem is a tejszinhabbal voltak gondjaim,de szerintem azt is le kellene irni,hogy a csokimázat hűtötten kellene ráönteni a tejszines adagra.Igazi csalódás,hogy nem sikerült jól.Nagyon ritkán rontok el sütit.Majd legközelebb- ha !

Próbáld ki a növényi tejszínt. Sajnos gyakran a boltban vagy nem megfelelően tárolják, vagy már a szállításkor érte valami, és felverhetetlenné vált a tejszín.

Nekem a tejszin felverése nem sikerült, kiöntöttem és újra megpróbáltam, és akkor sem sikerült. túrószerű lett és folyt. Nem hiszem, hogy kisérletezni fogok még vele. Kár érte, de nem tudom, hogy mit rontottam el

Ja és egy jó tanács!Ne csináljátok meg előre a tejszínhab részét.

Na most lettem kész vele.De a tejszínhab részéből csak nekem hiányzik a cukor?Mert én most tettem bele.Amúgy nagyon fincsi és guszta.

Tegnap én is megsütöttem ezt a sütit. Én eleve másfél adagot készítettem, de nem bántam meg. Mindenkinek ízlett a családomban, és kedvenc receptjeim közé sorolom. Nagyon finom! Aki még nem próbálta ki, ajánlom minél hamarabb süsse meg!

Sopi 2008.március.15.

Elkészítettem a Pingvin szeletet és nagy sikere volt. Ajánlom az ismerőseimnek a Sütigyár oldalakat és természetesen ezt a sütit is.Finom is és mutatót is.

Én is megcsináltam, nagyon finom, a páromnak is nagyon ízlett.

Nagyon finom, elsőre sikerült, pedig féltem a tejszínhab miatt. Hulala tejszínnel készítettem, de legközelebb nem teszek bele semmiféle fixálót, mert ehhez a tejszínhabhoz nem szüksége. Nagyon hamar elfogyott.,

Tegnap sütöttem meg. Tálalástól számítva max. 10 perc alatt elfogyott.
Nekem csak 2 kocka jutott :)

Én külön sütöttem meg a két lapot, így egyszerübbnek találtam. Nagyon finom ez a sütemény!

Sikerült kettévágnom a piskótát, hurrá! :)