Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Pávaszem

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:85 perc
  • nehézség:nehéz
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:16-20 perc
Pávaszem
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 75
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 619
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tetejére

    15 dkg étcsokoládé
    5 dkg Rama

  • A krémhez

    1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
    1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
    2,5 dl tej
    20 dkg porcukor
    1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor
    1 db tojás
    20 dkg Rama

  • A tésztához

    fél mokkáskanálnyi Dr. Oetker Sütőpor
    1 púpozott evőkanál finomliszt
    4 dkg keserű kakaópor
    12 dkg porcukor
    6 db tojás


Elkészítés

A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 16-20 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik. A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük, vízgőzre (a bátrabbak közepes lángra) téve sűrűre főzzük. A Ramát először magában, majd a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. A krémet elfelezzük, az egyik felét a kakaóval barnára színezzük. A tésztát – miután a sütőpapírt lehúztuk róla – a vaníliás krémmel megkenjük. A kakaós krémet rásimítjuk. Alulról is, felülről is a közepe felé feltekerjük. Szorosan alufóliába csomagoljuk, majd 3-4 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Utána kicsomagoljuk.
Az étcsokoládét a Ramával fölolvasztjuk (mikrohullámú készülék legkisebb fokozatán a legkényelmesebb), a süteményt bevonjuk vele. Amikor megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Ha ügyesen dolgoztunk, a szeletek gyönyörű pávaszemes rajzolatot mutatnak.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Morgós csúcs

Morgós csúcs
30 perc könnyű

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

nyam

Nagyon finom,egyáltalán nem nehéz az elkészítése:)
Dupla adagot sütök belőle /nagyobb tepsibe/,
Krémbe egy kis rumot ,mazsolát is próbáltam,finom,de nélküle is!

Nagyon finom süti! Köszönjük a receptet!

nagyon jól sikerült és nagyon finom süti.nem értek egyet a nehézségi fokkal mert nagyon könnyü volt elkésziteni

Nagyon finom,mutatós süti! A család minden tagja imádja!!

Én még soha nem raktam bele banánt!!!!!!!

Úgy látom hogy itt mindenki banánnal készítette el úgyhogy én is raktam bele, de szerintem anélkül is tökéletes lett volna. Nagyon finom lett és szép is, a csokimáz pedig meglepően tökéletes!

Én is megsütöttem és elsőre nagyon jól és finomra sikerült! Viszon szerentnék tanácsot kérni. Nem vagyok nagy süti készítő (még :-) ) és ezért a margarin porcukorral való összekeverés nem nagyon sikerül. Valaki tudna eben segíteni?! Előre is köszönöm!!!!

Én is úgy ismerem a receptet,hogy banán kell a közepébe.Úgy készitettem el.

Isteni!Én banánt raktam a közepébe.

Én piskótát sütöttem tésztának, másodjára mikor megsütöttem, narancs aromával ízesíttetem a krémet szerintem úgy még finomabb!/narancsaroma:narancs vékonyhéja apróra darabolva és rétegezve cukorral ,ezt befőttes üvegbe rakom és a hűtőben tárolom/

Nagyon finom,és mutatós!