Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Omlós sajtos rúd

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:200 ℃
  • sütési idő:nincs megadva
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 24
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 187
 
Szavazatok: 4 Átlag: 4

Hozzávalók

  • Tetejére

    tojás
    sajt (kb. 15 dkg)
    köménymag

  • 1 (5 dkg) friss élesztő
    1 nagy doboz tejföl
    3-4 evőkanál Rama
    6 enyhén púpozott kávéskanál só
    1,2 kg rétesliszt
    2 (50 dkg) Rama


Elkészítés

Figyelem! Ezt a receptet azoknak ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad. A lisztet a Ramával összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományosnál magasabbak a rudak) 3-4 mm széles rudakat vágunk, melyeket kb. 8-10 cm-enként elvágjuk. A reszelt sajtra fektetjük tojásos felükkel lefelé. Kb. 200 fokon sütjük előmelegített sütőben.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Nagyon finom,köszi a receptet!

Az egyik legfinomabb sajtos sütemény. Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna. Köszönet a receptért.
Éva.

Megsütöttem! Isteni, kiadós és nagyon gyorsan fogy.... :)

Köszi Bea!

Ezt a tésztát már többször is megsütöttem, szuper! Ha valaki túl soknak találja a mennyiséget, a nyers tészta felét le is fagyaszthatja. Felengedtetés után úgy kell sütni, mint a frisset. És ugyanolyan gyorsan el is fogy!

Ez a süti nekem nagyon bejött.Én virágokat szaggadtam belőle,és napraforgót,szezámmagot és tökmagot szórtam rá.
Minden héten egyszer megsütöm.

köszönöm,szimlne

tényleg finom omlós és kiadós.Énúgy csináltam hogy a tésztát kinyújtottam, tojássárgájával lekentem és rászórtam a sajtot. és ezután vágtam fel a tésztát. Igy sokkal egyszerűbb és gyorsabb.

Finom és ropogos.Bár az 5 tepszi helyet nekem csak 3 lett. Letesztelni a 3-4 napot nem tudtam mert elfogyott.Máskor is megfogom sütni!