Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Morgós csúcs

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:30 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Morgós csúcs
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 137
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 1030
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Egyéb hozzávalók

    fagyasztott, vagy befőtt magozott meggy
    egy kézi citromfacsaró

  • A gesztenyés töltelékhez

    egy kevés rum
    15 dkg darált háztartási keksz
    5 dkg porcukor
    25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
    10 dkg Rama

  • A forgatáshoz

    kristálycukor

  • A tésztához

    0,5 dl tej
    4 dkg keserű kakaópor
    30 dkg porcukor
    20 dkg darált dió
    10 dkg darált háztartási keksz
    8 dkg Rama


Elkészítés

1.A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha Ramával és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
2.A felengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha Ramával és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.
3.A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
4.Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Én fordítva is készítettem, a gesztenyés része van kívül! Finom és mutatós édesség.

Finom volt és még a gyerek is örömmel segített a készítésnél!

Megcsináltam, de csak 23 dkg cukrot tettem a kakaós részbe, és kettő meggyet a közepébe. Én nylon zacskót tettem a formába, így gyorsan és könnyen lehetett vele haladni! A férjemnek nagyon bejött, a fiamnak inkább csak a gesztenyés része.

Nagyon finom és mutatós!Folpakkot teszek a citrom facsaróba és akkor könnyen kijön a formából,akkor nem kell cukorral vagy keksszel beszórni.a tetejét fehér csokiba mártom.

Ezt a Rama 35 Év legjobb receptjei .receptkönyvéből ismertem meg azóta is egyik kedvencünk.

Köszönet a Ramanak érte!

Nagyon finom,családom és kolléganőim kedvence!

Én is kevesebb cukorral csináltam,és a formát darált keksszel szórtam meg,így könnyen kijött.Mindenkinek nagyon ízlett,ajánlom mindenkinek!Jutka

Apukám kedvence volt úgy hívta hogy idegbajos tészta,mert mindig ojan nehezen ütögette ki anyu a formából.

ili ili

Én is meg csináltam,de kevesebb cukorral nekem tulságossan soknak tünt a cukor mennyisége,de nagyon mutatos süti....meggyből pedig 2 szemet tettem....

Szerintem ízlés szerint lehet csökkenteni a cukor mennyiségét, kívül pedig márthatjuk darált kekszbe vagy kókuszba is, akkor nem annyira tömény.

Én sem szeretem az ilyen tömény édességet.Aki szereti annak ajánlom.

Ezt a desszertet a kislányomnak a szülinapjára készítettük el közösen.az iskolába is ünnepelte,és ezt vittünk az osztálytársainak.Nagyon ízlett mindenkinek,még a tanítónéninek is!!!

Én túlságosan édesnek találtam a süteményt!