Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Meggyes, tejszínes torta

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:10 - 30 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Meggyes, tejszínes torta
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 10
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • 8 tojás
    8 evőkanál rétesliszt
    8 evőkanál víz
    8 evőkanál cukor
    1 teáskanál szalagáré
    pici citromlé
    2 evőkanál kakaó

  • Töltelék

    1 üveg cukrozott meggybefőtt
    3 kanál étkezési keményítő
    7,5 deci tejszín
    2 evőkanál porcukor
    5 dkg csoki
    3 zacskó habfixáló


Elkészítés

A tojásfehérjét 7 kanál cukorral kemény habbá verjük, és egyenként hozzáadjuk a 7 kanál vizet, a tojássárgát. 1 kanál cukorral 1 kanál vizet habosra keverünk, hozzáadjuk a teáskanál szalagárét, ráöntjük a pici citrom levet, és beletesszük a 2 kanál kakaót, majd az egészet hozzáadjuk a tojásfehérjéhez. Óvatosan hozzákeverjük a 8 kanál réteslisztet, beleöntjük a tortaformába, és megsütjük, tűpróbát alkalmazzunk, ha nem ragad a beleszúrt tűbe a piskóta, akkor megsült. Ha kihűlt 3 felé vágjuk. Töltelék: a meggybefőttet leszűrjük, 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. A meggylébe beletesszük a 3 teáskanál keményítőt, felforraljuk, ha felforrt belekeverjük a meggybefőttet és lehűtjük. A tejszínből kemény habot verünk a habfixálóval és a cukorral, a tortalapon elosztjuk a meggytölteléket, a tetejére kemény habot teszünk, rátesszük a tortalapot, az egész tortát tejszínhabbal bevonjuk, kidíszítjük meggyel, és csokireszeléket szórunk a tetejére. Ezt előtte való nap kell összeállítani.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése