Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Mascarponés répatorta

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:60 - 90 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:170 ℃
  • sütési idő:50 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 9
 

Hozzávalók

  • Tészta

    0,1 l étolaj
    0,06 l olívaolaj
    0,15 kg barna cukor
    0,15 kg kristálycukor
    2 tojás
    0,16 kg liszt
    0,5 tk őrölt gyömbér
    1,5 tk fahéj
    3/4 cs sütőpor
    csipet só
    2 db narancs reszelt héja
    0,3 kg sárgarépa durvára reszelve

  • Krém

    0,5 l tejszín
    0,25 kg mascarpone
    1 narancs reszelt héja
    0,1 l narancslé (a lereszelt narancsok leve)
    0,5 cs gyümölcskocsonyapor (citrom, vagy narancs ízesítésű)
    1 kk zselatin
    1 cs vaníliás cukor
    pár csepp citromolaj
    ízlés szerint kristálycukor


Elkészítés

Sütőt előmelegítjük 170 C-ra. A kétféle olajat a kétféle cukorral és a tojásokkal sűrűre, krémszerűre keverjük konyhai robottal, majd belereszeljük a répát. A lisztbe belekeverjük a fűszereket, sütőport, narancshéjakat, sót. A 2 keveréket gyorsan összeforgatjuk, és tortaformába öntjük. Azonnal a forró sütőbe tesszük. Kb 50 perc a sütési ideje, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, ne vegyük ki, hagyjuk a félig nyitott sütőben kihűlni. A krémhez a narancslében elkeverjük a zselatint és a gyümölcskocsonyaport, felforraljuk, majd visszahűtjük. A tejszínt pici habfixálóval sűrűre verjük, (nem habbá) hozzáadjuk a mascarponét, gyümölcszselét, narancs héját, vaníliás cukrot, esetleg még cukrot, és a citromolajat. Kikeverjük, majd a félbevágott tortalapunkra kenjük a felét. A torta tetejét és oldalát is ezzel a krémmel borítjuk, majd hűtőben hagyjuk legalább 1 éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése