Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Márványszelet

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 1
 

Hozzávalók

  • cukros csokoládémáz a bevonáshoz
    4 deka reszelt csokoládé
    5 deka Rama
    4 tojássárgája
    fél csomag vaníliás cukorral
    8 deka cukor
    8 deka őrölt, héjas mandula
    fél csomag sütőpor
    4 tojás keményre vert habja


Elkészítés

5 deka Ramát 4 tojássárgájával, fél csomag vaníliás cukorral és 8 deka cukorral jól kikeverünk, kb. fél óra alatt, majd 8 deka őrölt, héjas mandulát, fél csomag sütőport és a 4 tojásfehérje keményre vert habját adjuk hozzá. A tésztát két részre osztjuk és egyik részéhez még 4 deka reszelt csokoládét adunk. A fehér és a barna tésztát Ramával kikent és lisztel megszórt tepsibe kiskanállal felváltva rakjuk és úgy nyomkodjuk egyenesre, hogy a csokoládés tésztarészek, barna foltokat mutassanak. Lassú tűznél sütjük. Sütés után, ha a tészta már kihűlt, cukros csokoládémázzal vonjuk be és a máz megszáradása után szeleteljük csak fel.

gyermekkel is készíthető

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése