Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Lajcsi-szelet

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Lajcsi-szelet
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 15
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 91
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • 25 dkg porcukor
    8 dl tej
    1 cs. puncsízű puding
    1 cs. vaníliás puding
    35 dkg Rama
    1 cs. sütőpor
    45 dkg liszt
    15 dkg kristálycukor
    3 evőkanál méz
    3 tojás
    1 tábla tortabevonó
    1 evőkanál étolaj


Elkészítés

A tojást, a mézet és a kristálycukrot 15 dkg Ramával gőz fölött simára keverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Az így kapott tésztát három részre osztjuk, és fél cm-es lapokra nyújtjuk, majd a lapokat kisütjük. A pudingokat külön-külön 4-4 dl tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. 20 dkg Ramát a porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy alulra a puncsréteg, felülre a vaníliaréteg kerül. A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, és hozzáadjuk az étolajat. Ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. Vizes késsel szeleteljük.

gyermekkel is készíthető

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése