Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Krémes krém recept

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:nehéz
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 16
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • 1 l tej (2.8 %)
    6 db tojás
    30 dkg cukor
    13 dkg vaníliás pudingpor


Elkészítés

Habos, könnyű, vaníliás ízű krém, a hagyományos krémes, és a francia krémes tölteléke. Elkészítése: a tojássárgákból a pudingporral és a 2 dl tejjel csomómentes pépet készítünk. 15 dkg cukrot a maradék 8 dl tejjel felfőzünk. A tojásfehérjéket habbá verjük. A habverés végén hozzáadjuk a maradék 15 dkg cukrot. Ha a tej felforrt, hozzákeverjük a tojássárgás pépet, és besűrítjük. Ebből egy tojásos pudingot kapunk. A forró pudingot ezután összekeverjük a felvert tojásfehérjével. Az így elkészült krémet gyorsan dolgozzuk fel, pl. töltsük be krémesnek. Pontosan hangoljuk össze a puding besűrítésének, és a tojásfehérje felverésének idejét. A pudingnak forrónak kell lennie, a tojásfehérje nem állhat. Ha a puding nem elég forró, nem főzi meg a tojásfehérjéket, tehát nem tud megszilárdulni a kész krém és szét fog folyni. Ha a tojásfehérje sokat áll össze fog törni és sűrű lesz a krém.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Konyakmeggyes

Konyakmeggyes
- Nincs beállítva

Kijevi krémes

Kijevi krémes
- Nincs beállítva

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Ki sütötte?

ANCI
  • 38 megsütött recept
  • 176 beküldött recept
  • 57 kedvenc recept

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése