Sütemény receptek
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Konyakmeggyes szelet

forrás: Rama [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:140 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:160 ℃
  • sütési idő:15 perc
Konyakmeggyes szelet
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 6
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 45
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tésztához

    30 dkg finomliszt
    fél csomag sütőpor
    1 evőkanál keserű kakaópor
    5 dkg kristálycukor
    5 dkg Rama
    2 tojássárgája
    1 dl tej

  • A tepsi kikenéséhez

    Rama
    finomliszt

  • A piskótához

    6 tojás
    6 evőkanál kristálycukor
    6 evőkanál finomliszt

  • A krémhez

    4 evőkanál finomliszt
    5 dl tej
    25 dkg Rama
    20 dkg porcukor
    2-3 kiskanál konyakmeggy aroma
    1 üveg (7,2 dl-es ) magozott meggybefőtt

  • A csokoládémázhoz

    2 tojásfehérje
    12 dkg porcukor
    1-2 evőkanál keserű kakaópor
    5 dkg Rama


Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a cukorral összeforgatjuk. Ezután a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával, a tojássárgával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd két részre osztjuk. Egy közepes nagyságú 30x30 cm-es tepsit Ramával kikenünk és liszttel behintjük. Az egyik tésztát pont akkorára nyújtjuk, hogy a tepsibe férjen, ha csak nagy tepsink van, akkor se nyújtsuk nagyobbra a tésztát és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 8-10 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is. A piskótához a tojássárgát a cukorral elektromos habverővel 3-4 perc alatt krémesre, sűrűn folyósra felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük. A liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék tojáshabot és lisztet ugyanígy, 2 részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, lisztezünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük. A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, majd továbbra is szüntelenül keverve sűrű krémet főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, majd jól kikeverjük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Apránként a kihűlt, tejes krémhez keverjük és a konyakmeggy aromával ízesítjük. A kihűlt piskótát kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett meggybefőttet is. Egyenletesen az egyik tésztalapra halmozzuk, a másik tésztalappal befedjük. A csokoládémázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, majd a kakaót és a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát is belekeverjük. Egyenletesen a tésztára simítjuk és dermedni hagyjuk.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Kókuszos süti

Kókuszos süti
20 perc
kezdőknek is könnyű!

Gesztenyekocka

Gesztenyekocka
70 perc normál

Isteni puha pogácsa

Isteni puha pogácsa
80-120 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése
bea bea

Kedvenc sütim, csak én inkább valami jó minőségű ét tortabevonóval öntöm le.