Sütemény receptek  
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Konyakmeggyes szelet

forrás: Rama [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:140 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:160 ℃
  • sütési idő:15 perc
Konyakmeggyes szelet
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 6
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 43
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tésztához

    30 dkg finomliszt
    fél csomag sütőpor
    1 evőkanál keserű kakaópor
    5 dkg kristálycukor
    5 dkg Rama
    2 tojássárgája
    1 dl tej

  • A tepsi kikenéséhez

    Rama
    finomliszt

  • A piskótához

    6 tojás
    6 evőkanál kristálycukor
    6 evőkanál finomliszt

  • A krémhez

    4 evőkanál finomliszt
    5 dl tej
    25 dkg Rama
    20 dkg porcukor
    2-3 kiskanál konyakmeggy aroma
    1 üveg (7,2 dl-es ) magozott meggybefőtt

  • A csokoládémázhoz

    2 tojásfehérje
    12 dkg porcukor
    1-2 evőkanál keserű kakaópor
    5 dkg Rama


Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a cukorral összeforgatjuk. Ezután a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával, a tojássárgával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd két részre osztjuk. Egy közepes nagyságú 30x30 cm-es tepsit Ramával kikenünk és liszttel behintjük. Az egyik tésztát pont akkorára nyújtjuk, hogy a tepsibe férjen, ha csak nagy tepsink van, akkor se nyújtsuk nagyobbra a tésztát és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 8-10 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is. A piskótához a tojássárgát a cukorral elektromos habverővel 3-4 perc alatt krémesre, sűrűn folyósra felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük. A liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék tojáshabot és lisztet ugyanígy, 2 részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, lisztezünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük. A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, majd továbbra is szüntelenül keverve sűrű krémet főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, majd jól kikeverjük. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Apránként a kihűlt, tejes krémhez keverjük és a konyakmeggy aromával ízesítjük. A kihűlt piskótát kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett meggybefőttet is. Egyenletesen az egyik tésztalapra halmozzuk, a másik tésztalappal befedjük. A csokoládémázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, majd a kakaót és a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát is belekeverjük. Egyenletesen a tésztára simítjuk és dermedni hagyjuk.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Kókuszos süti

Kókuszos süti
20 perc
kezdőknek is könnyű!

Gesztenyekocka

Gesztenyekocka
70 perc normál

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Meggyes sütemény

Meggyes sütemény
80 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése
bea bea

Kedvenc sütim, csak én inkább valami jó minőségű ét tortabevonóval öntöm le.