Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Király lepény

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:40 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:30 perc
Király lepény
forrás: saját,régi recept,saját készítés
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 3
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 36
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tésztához

    20 dkg Rama vagy 15 dkg zsír vagy Rama
    28 dkg liszt
    1 tojássárgája
    4 dkg porcukor
    1 ek.tej

  • A kenéshez

    baracklekvár

  • A töltelékhez

    8 tojássárgája
    28 dkg cukor
    25 dkg darált dió
    8 tojásfehérje kemény habja

  • A tetejére

    tortabevonó csokoládé


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipót formálunk, majd mind a kettőt kinyújtjuk. Az egyik lapot egy közepes tepsi aljába fektetjük, megkenjük lekvárral, rátesszük a másik lapot és rá a tölteléket. Együtt sütjük. Töltelék: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a diót és a tojások keményre vert habját. A kihűlt tésztát csokival bevonjuk.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Habkönnyű sóskifli

Habkönnyű sóskifli
- Nincs beállítva

Gesztenyetorta

Gesztenyetorta
90 perc normál

Finom karamellás

Finom karamellás
80 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Szívesen Ancsika.
Puszi:Edit.

Remek,ma megsütöttem. Köszönet a receptért.