Sütemény receptek  
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Kijevi krémes

forrás: internet [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Kijevi krémes
forrás: internet
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 172
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 1150
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
    15 dkg cukor
    2-3 ek tejföl
    20 dkg Rama
    4 tojássárgája
    1 sütőpor

  • Habhoz

    4 tojásfehérje
    15 dkg cukor
    25 dkg darált dió

  • Krémhez

    2 cs vaníliás puding
    1/2 liter tej
    25 dkg Rama
    25 dkg kristálycukor


Elkészítés

1.A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2.A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3.A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4.Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Konyakmeggyes

Konyakmeggyes
- Nincs beállítva

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése
válasz Tücsi hozzászólására:

nálunk is minden ünnepségen ezt sütjük és beválik

válasz évi hozzászólására:

nagyon finom kostóld meg

nagyon finom először nem nagyon sikerűlt de másotszórra egyedűl sütöttem és szuper jó lett

biztos nagyon finom

Ivi Ivi

Biztos nagyon finom
:)

fincsi lett

Kata, igen, pontosan

Ildi, mind a 3 lapot be kell vonni a diós habbal és úgy megsütni. Jól értelmezed, krém a legfelső lapra nem kell.

Nagyon finom süti, nekem is van ilyen receptem. Annyit változtattam a krémnél, hogy 1 egész tojással és vaníliás pudinggal készítek főzött krémet és vajjal keverem össze. Így még finomabb. A cukrot pedig mindenki állítsa be a saját ízlése szerint :-)

benudori! Lenne néhány kérdésem hozzád. Mind a 3 lapot meg kell keni a diós habbal? A főzőt krémnél se teljesen világos, hogy te hogyan kened bele a sütibe. Én nekem úgy jön át, hogy az alsót és a középsőt kened meg. Ez így van, vagy a legfelsőt is megkened vele? Válaszodat várom.

Sziasztok! Elegem van már, hogy dobáljátok fel a recepteket. De, hogy???? Nevetséges, se sütési idő, se hőfok, sem pedig tepsi méret. Én 40 éve sütök, de a kezdökre nem gondol senki??? Pedig Ti is voltatok!!!!!! Szerettem ide bekukkantani, de egyre jobban elszomorit ez a kapkodás, oda nem figyelés. Mi idősek már csak ilyenek vagyunk. Ha adunk valamit, azt CSAK JÓL!. Üdv. Bluebell

Nálunk is nagy sikere volt. Köszönöm a receptet!

El olvastam a hozászolásokat de nem tudtam ki venni
belőle, hogy mind a három lapra kell a diós habos krémből tenni vagy csak az egyikre , és úgy sütni meg őket.

Nagyon finom,érdemes kipróbálni!

Nálunk is mindenkinek ízlett. Az ilyen fajta sütik tésztáját én mindig a gáztepsi hátulján sütöm. ez mindig bevált. Ja, és a krémbe egy kicsit kevesebb cukrot tettem, mert nálunk nem szeretjük a nagyon édes sütiket. Igazán finom és mutatós!

Nagyon finom volt a süti! Köszönjük szépen a receptet.

zsu zsu

nagyom finnom és kiados!!!

Nagyon jól sikerült, de legközelebb a krémbe kevesebb cukrot teszek, mert borzasztó édes lett. Ez egy tömény "cukorhalmaz". Ezért a családban nem aratott valami nagy sikert.

zsu zsu

nagyon finnom és kiados

Én úgy szoktam, hogy felverem a tojásfehérjét, majd tovább verem a porcukorral. Mikor jól összeállt a hab, óvatosan belekeverem a darált diót. Nekem így is nagyom hmm isteni! Karácsonyra 2 tepsivel sütöttem.

A habot nem kell összekeverni a dióval. A kinyújtott tésztára rá kell kenni a habot, és megszórni a dióval. Aliz oldalán nézzétek a képeket, benudori a forrásnál leírta a címet, egy csomó kérdés fel sem merült volna, ha rákattintatok a forrás címére. Amúgy nagyon jó a recept, nálunk is ez volt karácsonykor. A lényeg, hogy a tésztát jó vékonyra kell nyújtani, és alig kell megsütni, így nagyon gyorsan megpuhul a krémtől,.

Megsütöttem ,és nagyon finom! ÉN tettem a krémhez egy kis citromlevet is? szerintem a citrom jól megy a dió ízéhez!

Nagyon finom lett én is megsütöttem. Nálunk kedvec :) karira is ez lesz az egyik süti. Én azt javaslom akinek édes az tegyen bele kevesebb cukrot. Szerintem legjobb gáztepsi hátulján sütni.

Nekem annyi gondom volt, hogy eléggé lágy lett a tészta, tehát szerintem 1 kanál tejföl elég bele.
A diós pedig kenhetetlenül kemény lett. A dióból pedig legközelebb 15 dkg-ot fogok hozzátenni.
Különben mutatós, ízletes és könnyű elkészíteni.

aki béna ne fogjon hozzá ez egy tuti recept és még érthetö is

Gyi Gyi

Szia benudori!
kérdésem, hogy egyszerre sütöm meg a kinyújtott és a habbal megkent lapokat, utána hogy töltöm meg a krémmel?
üdv. Gyi

Nagyon finom, nálunk mindenkinél sikert aratott!

ne is hallgass senkire ez így lehet finom ahogy van jól néz ki gratula

Nem is igaz!! A kijevi sokkal, de sokkal finomabb, máshogyan kell elkészíteni!

ez a recept pont olyan,minta kosárkájé,csak valaki biztos lusta volt vele kinlodni,ezért inkább kinyujtotta a tésztáját.

A KIJEVI SZELET NAGYON JOL SIKERULT ,IZLETT MINDENKINEK ,CSAK AJALOM TELI IDOSZAKRA ,MOST JOBB A KONYEBB SUTIK.
FINOM EZ A SUTI ES NEM NEHEZ AZ ELKESZITESE!!!!

az also lapra kentem egy kis sargabarack lekvart,hogy lazitsam egy kicsit,nagyon sikeres suti,valoszinu ez lesz a karacsonyi kedvenc

Nagyon finom ez a sütemény, de mivel nem szeretem a diót ezért pörkölt mogyorót tettem bele.

A hét végére megsütöttem, a barátaim hálásak voltak és nagyon megdicsértek a finom sütiért.

Zsuzsa:
nem. A lapokat megsütjük, és utána töltjük be. Másnap szeleteljük.

Nekem egy kicsit száraznak tünt.

Nagyon finom! Hasonlít az Eszterházy tortához.

A krémmel együtt sütjük?

Ick Ick

Nagyon egyszerű, a krémet kétfelé vesszük. A harmadik lapra a tetejére nem kerül krém.

Ick Ick

Nagyon finom és jó recept, a lapok közé én tettem egy rétegre baracklekvárt is. Még pikánsabb és jobb lett.

Nem értem ,hogy lehet a a pudingos krémet a 3 lap közé tenni,ha a lapokat a diós-habbal sütjük?Kérem részletesebben! Köszi!

kiprobaltam, nagyon finom volt, mindenki szerette, es kitunoen tarolhato hutoben.

Nagyon finom,kiadós mindenki szerette:köszi a receptet!

Isteni!! Ajánlani tudom mindenkinek!

Köszönöm a finom süti receptet nagyon klassz és finom lett ! családom nagyon örült a finom sütinek!

Megsütöttem, nagyon finom ízhatású.
A tetejére csokivonalakat húztam. Kicsit édes lett, legközelebb a vajkrém előtt megkenem savanyú lekvárral, az édességet tompítja.

Nem a tészta alá,hanem a diós krém alá bocsi

Kedves MICIMAMI én a tészta alá vékonyan sárgabarack
lekvárt tettem(saját befőzésü) ugy teszem rá a diós
krémet,pikáns finom izt ad.,próbáld ki.

Megsütöttem nagyon finom volt, a kedvenc sütim
amig nem találok még finomabbat.

Nagyon finom süti!!! Én 30x35 cmre nyújtottam, és összesen 30dkg porcukrot hassználtam, 10-10-10dkg az egész sütibe, így is elég édes volt.

Fantasztikusnak tartom a receptet.
Az szerintem hiba, hogy a krémbe kristálycukor kerül, továbbá az egyik hozzászóló ötletét - miszerint gyümölcsöt tesz a krém alá- nem tartom szerencsésnek.
Nagy segítség lenne, ha a BENUDORI megírná a lapméretet.

Kérem, hogy aki ezt a süteményt már megsütötte írja meg, hogy milyen méretűre nyújtotta a lapokat, mert egyáltalán nem mindegy. Köszönöm

A pudingos krém alá lehetne rakni gyümölcsöt/ami éppen érik/mert szerintem lazább és pikánsabb íze lenne.

Hmmm Mennyei, megszeretetted velem a diót!

Milyen méretűre nyújtod a tésztát?

én már csináltam ,:) s nagyon finom..

Én a krémekbe mindig porcukrot teszek. Ugyanannyi porcukorral is elég édes lett. Finom és könnyű megcsinálni. Akkor nem puhul, ha túlsütöd a lapokat.

Nagggggyyyyyon finom :))))))))

Zia Zia

A tésztából én 4 lapot sütöttem, dió helyett mogyoróval. Másnapra megpuhult, nagyon finom lett. Köszi a receptet!

Még finomabb ha a tojáshabra pörkölt dió cikkeket vagy földimogyorót szórsz. Próbáld ki , érdemes.pálma

Elkészítettem és nagyon ízlett a családnak.Köszike. Tünci

A DIOSHABOS LAPOKAT KÜLÖN-KÜLÖN KELL MEGSÜTNI?

Kedves benudori!!!!Én is megfogom sűtni,de az lenne a jó ha leirnád, hogy hányszor hanyas tepsibe kell sűtni.Köszönöm Pirike.

Kedves Kriszti!
Szerintem kicsi tepsin sütötted a lapot, ettől lett vastagabb a tészta, magasabb a diós hab, így nehezebben is puhult. Próbáld meg nagyobb tepsin sütni, így vékonyabb a tészta a hab is, könnyebben puhul.
Ha édesnek találod, tegyél kevesebb cukrot a krémbe :)
Heni

Megsütöttem, jól sikerült. szép és mutatós. Sajnos mégsem lett belőle kedvenc, mivel szerintem túl édes. Az enyém nagyon magas lett, szerintem túl magas. Hűtőbe tettem, már elég sokat állt ott, mégsem puhult meg igazán a tésztája (vagy nem is kellett volna, hogy megpuhuljon? Nem tudom.)

Kiadós, finom és mutatós. Gratulálok, és köszönöm. Süssétek meg!