Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Kati tészta

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:1 - 30 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:30 perc
Kati tészta
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 3
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 54
 

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
    15 dkg Rama
    15 dkg cukor
    3 tojássárgája
    1 pici kanál szódabikarbóna
    pici só
    reszelt citrom héja
    kevés tej

  • Töltelékhez

    2 pohár tej
    2 csomag vaníliapor
    2 kanál kakaó
    2 kanál szilvaíz
    1 kevés rumeszencia
    10 dkg Rama
    10 dkg cukor

  • Tetejére

    3 tojásfehérje
    20 dkg cukor


Elkészítés

A lisztet eldörzsöljük a Ramával, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tejjel összegyúrjuk, hogy jó puha tészta legyen. Három lapot sütünk. Az egyiket összemorzsoljuk a töltelékhez. A Ramát habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, majd hozzáadjuk a szilvaízt, a kakaót, a rumeszenciát és az összemorzsolt lapot, végül a tejet, hogy puha legyen a töltelék. Ezt a két lap közé tesszük. A tetejére gőz felett felverjük a tojásfehérjét a cukorral.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Kókuszos süti

Kókuszos süti
20 perc
kezdőknek is könnyű!

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Kijevi krémes

Kijevi krémes
- Nincs beállítva

Királyi csemege

Királyi csemege
60 perc könnyű

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Szia! Vanilia cukor.

Szia! A vaniliapor az vaniliás cukrot, vagy vaniliás pudingot takar? Köszi előre is!

Szia! A tolteleket nem kell fozni de a tej elozoleg legyen felfove es a vaniliapor izesitonek hasznaljuk.Koszonom!!

Szia! A tölteléket nem kell felfőzni? A vaniliapor alatt mit értesz?