Sütemény receptek  
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Karamellás krém (flan al caramelo)

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:50 - 70 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:140 ℃
  • sütési idő:45 perc
Karamellás krém (flan al caramelo)
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 24
 

Hozzávalók

  • 300 gr cukor
    6 cl tej
    2 dl tejszín
    1 rúd vanília
    1 rúd fahéj
    1 citrom héja, lereszelve
    3 nagy tojás
    2 tojássárgája


Elkészítés

A 120 gr cukrot előzőleg felforrósított, kis nyeles lábasban feltesszük a tűzre egy-két evőkanál vízzel. Amikor gesztenyebarna a színe, lehúzzuk a tűzről, ismét kevés vízzel hígítjuk, (vigyázzunk, mert fröcsköl), ismét a tűzre tesszük, amíg szirupszerű nem lesz a konzisztenciája. Ezt a karamellás szószt egyenletesen elosztjuk hat, előkészített, egyadagos pudingformába, majd ezeket félretesszük. A tejes-tejszínes keveréket tűzre tesszük, hozzáadjuk a rúd vaníliát és a citromhéjat, majd a 180 gr cukrot. Ha felforrt, vegyük le a tűzről. Külön tálban összekeverjük a tojásokat a tojások sárgájával, hozzákeverjük a langyos tej-tejszín keveréket, és energikusan felverjük habverővel. Ezzel a keverékkel töltjük fel a karamellával bélelt formákat. Magas falú tepsibe állítjuk őket, felöntjük kétharmadig meleg vízzel, 45 percre 140 C-os sütőbe tesszük. A kész pudingot éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk, másnap forró vízbe mártjuk, tányérra borítjuk. Hidegen tálaljuk.

Tippek

A karamell mézzel is készíthető.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Meggyes sütemény

Meggyes sütemény
80 perc normál

Kókuszdió

Kókuszdió
15 perc könnyű

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése