Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Karamellás emeletes szelet

forrás: Rama [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:40 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:215 ℃
  • sütési idő:10-12 perc
Karamellás emeletes szelet
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 8
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 111
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tésztához

    60 dkg liszt
    2 db tojás
    10 dkg porcukor
    2 dkg szalalkáli
    2 evőkanál tej
    10 dkg Rama
    2 dl tejföl

  • A nyújtáshoz

    liszt

  • A krémhez

    1,5 l tej
    4 csomag karamellás pudingpor
    40 dkg kristálycukor
    15 dkg Rama


Elkészítés

A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval keményebb, rétestészta állagú tésztát készítünk. Négy részre osztjuk és rövid pihentetés után a tepsi méretének megfelelő 27x39 cm-es lapokat nyújtunk belőle. Könnyebben dolgozhatunk vele, ha a gyúrótáblát finomliszt helyett rétesliszttel hintjük meg. A tepsi hátlapjára fektetjük a lapokat, kicsit megszurkáljuk és előmelegített sütőben 210 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a tésztalapokat a sütőből, egy kés segítségével csúsztassuk át őket egy hideg tálcára. Az egymás után kisült lapokat egymásra is tehetjük, nem fognak összeragadni. A krémhez a pudingport egy kézi habverővel elkeverjük 3 dl hideg tejben. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos pépre öntjük, összekeverjük, majd forrásig főzzük. A tűzhelyről levéve belekeverjük a Ramát és ezzel a forró krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is maradjon egy vékony réteg. Hűtőbe tesszük néhány órára, majd miután kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.






Tippek

Elkészíthetjük karamellás pudingpor helyett étcsokoládéssal is. Ha van kedvünk és időnk, a tésztát 6 egyenlő részre osztva vékonyabb rétegeket kapunk. Ezt a változatot Hatlapos szeletként ismerjük. Ebben az esetben célszerű a krémet 2 l tejből készíteni és a többi hozzávalót is arányosan emelni.

Mi is az a szalalkáli? A szalalkálit (ammónium-bikarbonát) a tészták lazítására használják. Vékony tésztákhoz, soklapos süteményekhez használjuk. A szalalkálival készült sütemények sütés közben kellemetlen, szúrós szagot árasztanak, viszont az elkészült finom, puha tészta kárpótol bennünket.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Kókuszos süti

Kókuszos süti
20 perc
kezdőknek is könnyű!

Karamell szelet

Karamell szelet
40-70 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Biztos , hogy megsütöm. Nagyon finom lehet!!

nagyon finom lehet

finom kiadós sütemény