Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Karamell szelet

forrás: barátnő [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:40 - 70 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:15 perc
Karamell szelet
forrás: saját
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 79
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 553
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Tésztához

    20 dkg cukor
    15 dkg liszt
    1 dl tej
    4 db tojás
    fél csomag sütőpor
    2 db 3 in 1 kávé
    1 dl étolaj

  • Krémhez

    2 csomag karmell ízű pudingpor
    5 dl tej
    20 dkg Rama
    15 dkg porcukor

  • Tetejére

    4 dl tejszínhab


Elkészítés

1.A hozzávalókból piskótatésztát készítünk. Közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük.
2.A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
3.A tejszínt felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani.
4.Két teáskanál karamell ízű pudingport 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1.5 dl vízzel felfőzünk. A tejszínre csurgatjuk és egy pálcika segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Isteni puha pogácsa

Isteni puha pogácsa
80-120 perc normál

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése
Ada Ada

Ez egy tuti süti!Anyukámnak is megmutatom:))Köszi a receptet!Nagyon finom,én amúgy is nagy karamell íz párti vagyok,szóval toplistás <3

Nagyon finom, a család kedvence lett. Én 3 csomag pudingból és 7,5 dl tejből főztem e krémet, vajjal kevertem ki. A karamell szószt (a tetejére) több cukorral és 1,5 dl vízzel főztem.
Köszi a receptet!

Megsütöttem és nagy sikert aratott! Nagyon finom lett.
Köszönöm :)

Nagyon finom lett.
Köszönöm a receptet . Annyi változtatást eszközöltem,hogy a sütőpor helyett egy kávés kanál szódabikarbónát tettem hozzá :D

Nagyon jól néz ki!!! Én is meg fogom sütni ha lesz idő rá!!!! Biztos nagyon finom!! :)

a kávé mindenképp kell a tésztába, vagy elhagyható?

Nagyon ízlett, a margarin helyett vajat kevertem a pudingba, sokkal jobban kiadja a karamell ízt és szilárdabb is azáltal a krém.
:-) köszi a receptet, ezentúl a kedvenceink közé tartozik.

Megsütöttem isteni lett. kicsit tovább sütöttem mint 15 perc és a hőfokon is változtattam. Első 5 perc 210 fok majd 15-18 perc 180 fok.

Amugy az ize tenyleg isteni!!!

En mar masodjara sutottem meg,de mind a ketszer a piskota feloldalasra sikerult(egyik szele 1cm ,amasik szele 3cm vastag lett).Nem tudom ,mi ennek az oka?

Biztos hogy megsül 180 fokon 15 perc alatt? Nem lesz szalonnás?

A 3 in 1 kávét por alakban tesszük a tésztába?

Nagyon jól néz ki! Biztos finom! :)

Ez a süti egy gyönyörűség,az íze Isteni lehet.
Köszönöm a receptet.Meg fogom sütni.Üdv:Edit.