Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Isteni puha pogácsa

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:80 - 120 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:nincs megadva
Isteni puha pogácsa
forrás: saját
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 137
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 1113
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
    1 ek só
    1 Rama
    2 tojássárga
    2 dl tej
    1 kiskanál porcukor
    5 dkg élesztő
    1 tejföl
    5 dkg Rama
    2 ek liszt


Elkészítés

1.Az élesztőt felfuttatjuk a porcukorral.
2.Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd elmorzsoljuk a Ramával és jó alaposan átgyúrjuk a két tojássárgával a tejföllel és a felfutott élesztővel. Kb egy órát pihentetjük, hogy jól megdagadjon.
3.5 dkg Ramát felolvasztunk, 2 ek lisztet teszünk bele és a kinyújtott tésztára kenjük, majd összehajtogatjuk. Összehajtjuk 2-3-szor is, minden hajtogatásnál negyed órát pihentetjük.
4.Végül kinyújtjuk egy ujjnyi vastagságúra, a tetejét ha valaki szeretné az késsel bekockázhatja, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben kisütjük aranybarnára a pogikat.

Tippek

Hagyjunk egy kis helyet a pogácsák között, mert megnőnek. Füstölt sajttal is nagyon-nagyon finom.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Habkönnyű sóskifli

Habkönnyű sóskifli
- Nincs beállítva

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

1 Rama és a 1 tejföl (pontosan mennyi?)

Ani Ani

Életemben egyszer ettem olyan sajtos rudat, ami puha volt. Azóta is ez az álmom, de amiket sütöttem vagy máshol ettem, mind olyan volt, amit "törni" lehetett. Ízre nem voltak rosszak, de nem voltak olyan puhák, mint ahogy én vártam. De most! Most végre itt az igazi sajtos rúd receptje! Tökéletes lett! A kisfiam is azt mondta: "Anya, minden szülinapomkor ilyet süssél!" :-) Köszönöm a receptet, ajánlom másoknak is!

A rengeteg fényképből is látszik, hogy sokan sütik, mert nagyon jó kis recept. Most akkor megint meg kell sütnöm.

Már megint visszatértem és itt zárom a nézelődést. Akkor megint ezt sütöm meg, ez tuti.

Imádom, ezzel mindig sikerem van. A világ legjobb pogi receptje. Doroty egy áldás.

Ez volt az első pogácsánk amit sütöttünk és nagyon finom lett köszönjük a receptet.

Még soha nem sütöttem ilyen finom pogit! Igazából nem is hittem benne a "falhozcsapkodós" korábbi változatok után (mindig nagyon kemény lett, borzasztó sok munka után). Köszönöm, hogy írtatok, ez is rávett az újabb próbálkozásra. És klassz lett! Köszi a receptet!

Ebbe a pogácsába szinte minden alkalommal belebotlok. Kénytelen vagyok már megint megcsinálni. Mindig itt ér véget a nézelődés, hogy mit süssek? Hát ezt.
Kíváló recept és nagyon finom süti.

Csúcs ez a pogácsa recept. Kár, hogy nem lehet csillagokat osztogatni a receptekre. A sütigyár csinálhatna valami rangsort a recepteknél, akkor ez vinné az első helyet.
Már nagyon sokszor megsütöttem mindig nagyon finom lett. Szétküldtem a receptet a szélrózsa minden irányába, még a tengerentúlra is. Már ott is terjesztik.
Doroty egy áldás, hogy közzétette ezt a receptet.
BÚÉK Neki és köszi!

Én csak ezt a pogácsát sütöm! :) Már többször elkészítettem, de a 2 dl tej nekem mindig túl sok, ezért a megadott mennyiség kb. kétharmadát teszem bele.
Még a 90 éves nagymamám is azt mondta, hogy ilyen finom pogácsát még nem evett! :) Éééés másnap is nagyon finom (nem fulladsz meg tőle evés közben).
Köszönet a receptért!!!

Ez isteni lett, annyival módosítottam, eleve a tésztába tettem sok füstölt sajtot, és minden hajtogatásnál szintén egy jó adagot reszeltem rá. S még rumot is tettem bele, attól jobban megkel. S ezért részeges, de nem baj, én rádlival vágtam kockára, s a tetejére meg felére sima sajtot, a másik felére szezám magot. Isteni, Többször is megsütöttem. S fogom is szilveszterkor is ezt fogom, de eleve dupla adagot sütök, "eteti magát pogácsa" nálunk ez a neve. Nagyon köszönöm. Sok díííííííícséret. üdv. IrcsiKék

Kedves Doroty!Én a hajtogatásról szeretnék kérdezni;egy szimpla és egy dupla hajtogatást csinálsz,és ezeket ismétled meg 2-3-szor?Válaszod előre is köszi!

Nagyon finom lett és az egész családnak ízlett. :-) Én már többször megsütöttem! Köszi :-)

Amikor keresek egy jó kis pogi receptet rögtön megnézem a hozzászólásokat. Még a feléig sem görgettem, amikor már edöntöttem ezt én megsütöm, ha ennyien dicsérik.
Külön köszönet, hogy mindig válaszolsz is a kérdezőknek.

köszönöm én is a receptet,nagyon fini lett-az előbb lett kész,bár én is tettem még hozzá egy kis lisztet :)

csak egyszer bocsi

remélem tényleg isteni lesz:) hnap megsütöm :)

remélem tényleg isteni lesz:) hnap megsütöm :)

Biztos finom, én is kipróbálom!! :=)

Tutti recept. Tegnap megsütöttem. Isteni finom lett az egész családnak ízlett. Köszi

A lényeg, ne legyen kemény, inkább ragadós a tészta, akkor jó puha marad sütés után még napokig. ezt a pogácsát le is lehet fagyasztani, fogyasztás napjának reggelén elég kivenni a fagyasztóból. 1-2 óra múlva fogyasztható. A legjobb pogácsa4

Kedves Doroty! Kérdésem Hozzád, hogy számít-e, hogy hány százalékos a tejföl? Válaszod előre is köszönöm! :)

En ma szeretnem megsutni.Remelem sikerul:)

Kicsit :)

Holnap szeretném megsütni, egy kérdésem lenne: az "1 tejföl" mit takar? Kicsit vagy nagyot? Köszi :)

Nagyon finom, tényleg puha. Talán annyit jegyeznék meg, hogy valóban kicsit sok a tejföl és túl lágy lesz a tészta, így én megdobtam még 10 deka lisztel, és így is nagyon finom lett:).

Egészségetekre:)

Nagyon finom lett a pogi. Máskor is meg fogom sütni. Köszönöm.

Nagyon finom lett a pogi. Máskor is meg fogom sütni. Köszönöm.

Nagyon finom lett a pogi. Máskor is meg fogom sütni. Köszönöm.

Egyetértek a tészta puhaságát illetően,én nem tettem bele az összes tejet,de fini a pogi!

Nekem jó szokott lenni így a tésztája ennyi tejjel és tejföllel :)

Tegnap elkészitettem,nekem nagyon lágy lett a tészta igy még lisztet kellett bele tennem.Kevés az 50 dkg liszt a 2dl tejhez és a megadott tejfölhöz.Különben isteni finom lett.

Ma meg is sütöm,nagyon jól néz ki :D

:)

nagyon finom volt,az isteni puha pogi!!!!

Nagyon örülök, vegyen is el feleségül ha már finomakat sütsz neki :D

Uristen ha hazaér a párom munkából és megkostólja ezt a pogit biztos elvesz egyből feleségül :D:D Jujjj nagyon finom lett, köszönöm szépen ;)

Nagyon örülök :) szerintem is nagyon fini :)

Megsütöttem, nagyon finom lett, most először sikerült pogácsát sütnöm:) köszi a receptet!:)
Hamar elfogyott, vagyis fél óra alatt!:))

Megsütöttem,de annyi változtatással,hogy a tésztájába is tettem sajtot kb.15 dkg-ot.
Tényleg "Isteni" !

Én egy órát szoktam kb.amikor már jóóól megpuffad :)

Megsütöttem, és nagyon finom lett úgyis, hogy nem kentem meg minden réteget a Ramás krémmel.Ja, egyébként meddig kell keleszteni?

Szia!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig kell keleszteni?
Köszi

A tejben futtatom fel az élesztőt, és a ramas keverékkel minden hajtogatásnál megkenem,igen :)

Kedves Doroty!
az 5 dkg Ramas-2 evőkanál lisztes keverékkel annyiszor kened le a tetejét ahányszor hajtogatod vagy csak egyszer kinyújtáskor?

Kedves Doroty!
A kérdésem a következő: mihez használod fel a 2dl tejet?
Előre is kösz a gyors választ!
Üdv: Kohinózi

Tipp , hogy a pogácsa ne dőljön el:
Amikor kiszaggatom, a két kezem között meggörgetem az oldalát, de nem nyomom nagyon meg!Úgy teszem a tepsibe.Kicsit hosszadalmas, de megéri kipróbálni!

Kedves Tiberika, én sütőpapírt vágok a tepsibe :)

Kedves Doroty ! a sütőlemezt ki kell kenni valamivel ? Am. köszönöm a receptedet :D

5 dkg

A receptek csak akkor hasznosak mások számára, ha azok pontosak, tartalmazzák a hozzávalók pontos mennyiségét!!!!!!! Élesztő, de mennyi????

era era

Ez nagyon finom lett, Le is fotóztam, de nem tudom feltölteni, mert nem jó a kép kiterjesztése:)

egészségetekre! :)

nagyon finom a pogácsa!!!!!!:)

:)

:)

Az első pogácsám ami nagyon jóóó lett! Nagyon fini is volt! Nagyon jó recept,Köszi!

nagyon örülök,szívesen :)

Tényleg isteni finom lett még ilyen jól nem sikerült pogácsám. Köszönöm.

Igazán nics mit :)

Elkészítettem én is és nagyon finom lett! :)
Köszi a receptet:)

Nagyon örülök,hogy sikert aratott nálatok a pogácsám :)

Nagyon finom lett,ez a kedvenc pogácsám.Köszi.

Ma megsütöttem,és nagyon finom lett .

Na végre! Sok pogácsa receptet kipróbáltam már,de valahogy egyik sem volt az igazi! Ez az amit kerestem. Igaz egy pár darab nekem is becsípett a sütőbe,és eldőlt,de nagyon finom és puha lett.A receptért köszönet! Ancsika.

Nekem is elfekszenek,foleg ha tul magasak,na de talan meg finomabbak :) reszeges pogacsaink :)

Ezt a pogácsát már többször megsütöttem, mióta itt rátaláltam. Már minden praktikát kipróbáltam, nekem mégis fekszenek a pogik! :)
De így is a család kedvence!

Sziasztok!Egy tipp , hogy ne dőljön el a pogi: a tepsiben pihentessétek a pogikat egy negyed örát és utána süssétek meg vagy akkor kapcsoljátok be a sütőt, mikor betettétek a pogikat sülni

Sajnos ezt nem én töltöm fel bordóra :S Hanem a Sütigyáros oldal,én csak a receptet küldöm be,de ők formálják meg,próbáld meg Word-be bemásolni és ott a színét megváltoztatni :)

Nekem csak egy kérésem van.Amennyiben lehetséges a betük szinét feketére váltani. Mivel a szinvakságom (zöld) miatt nehezen tudom olvasni. Gondolom ezzel nem csak én vagyok igy. Külömben a recept fini. Köszönöm

én kicsit teszek bele :)

A tejföl mégis mennyi? Kicsi, nagy? :)

Köszönöm Ildikó! :) örülök,hogy ízlik nektek!!!!!

Minden héten sütöm én is annnnyira fincsi, gratuuu NEKED érte !!!!

Akkor nem dőlnek el a pogik,ha nagyon közel rakjuk egymáshoz. Persze pici hézagot hagyni kell,nehogy összeragadjanak.

Örülök,hogy elnyerte a tetszéseteket a pogi :)
Zita,mindig eldőlnek nekem is,de attól az íze finom :)
Talán ha vékonyabbra nyújtod és szaggatod akkor nem,de akkor meg kicsi lesz a pogi :)

ez a pogi tényleg finom, még a férjem is ette, pedig ő inkább édességeket szereti. többször megsütöttem már.

Valóban nagyon finom pogácsa!Puha,ízletes!
Nagyon köszönöm!

Tényleg isteni volt a pogi:)
Van esetleg valakinek tanácsa,hogy ne dőljenek el sülés közben?Tisztára be voltak rúgva:)"Részeges pogácsa"

Kedves Mamaka,igen igen,2 dl tejben futtatom föl az élesztőt

Kedves Doroty! Szeretném megkérdezni, hogy a 2 dl tej mind kell bele?

örülök,hogy ízlett :) Majd én is kipróbálom sajttal:) tepertővel is nagyon finom:)

Nagyon finom lett! Köszi a receptet! 3 nap alatt már másodszor sütöttem meg! Én tettem a tésztájába is egy marék reszelt sajtot így még jobb!

Örülök,hogy neked is ízlett :)

Köszönöm a finom pogácsa receptet... tényleg Isteni puha.:)

Örülök,hogy ízlett :) Én is nagyon szeretem :)

Zia Zia

Nagyon jó a recept, már másodszor sütöttem meg, nagy sikert aratott. Én tettem bele egy csomag túrót is, nagyon finom lett.

4-5 deka élesztő belemehet nyugodtan,én szemre szoktam beletenni és 1,5- 2 centire nyújtom ki ez ízlés szerint változik ki mennyire vastag pogácsát szeretne

Én azt szeretném tudni, mennyi élesztő kell bele és milyen vastagra nyújtsam a tésztát. Én úgy 2.5 dkg-ra gondoltam. Várom válaszod.

úgy 5 deka élesztőt tettem bele

Ari Ari

Szeretném megcsinálni ezt a csodás pogit,de nem írtad hány deka élesztő kell hozzá.

Ugye milyen finom pogi recept :)
Hát a sütőtől is függ hogy mennyire jön föl és perzse hogy milyen vastagra nyújtod a tésztát.

Ma én is megsütöttem a pogácsát nagyon finom lett csak sajnos nem lett olyan magas mint a foton .Miért?