Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Havas háztető

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:120 perc
  • nehézség:nehéz
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Havas háztető
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 73
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 394
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • 6 tojásból sütött vékony piskótalap, vagy 1 csomag készen kapható mézes tortalap

  • A közepéhez

    2,5 dl tej
    2 evőkanál keserű kakaópor
    2 evőkanál rum
    25 dkg darált háztartási keksz
    4 evőkanál kristálycukor
    6 dkg Rama

  • A vaníliás krémhez

    1 csomag Vanillincukor
    3 evőkanál kristálycukor
    4 dl tej
    1 csomag (40 g) Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
    15 dkg Rama

  • A csokoládémázhoz

    4 evőkanál víz
    2 evőkanál keserű kakaópor
    20 dkg porcukor
    10 dkg Rama

  • A tetejére

    10 dkg kókuszreszelék


Elkészítés

1.A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, ha mézes lapot használunk, az már fel van csíkozva. Egyet tálra teszünk belőle. A közepére valókat összegyúrjuk, és a tésztára, hosszában, félhenger alakban ráfektetjük, rásimítjuk.
2.A krémhez valókból, a Rama kivételével, kevergetve, sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, a Ramát is belekeverjük.
3.Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztető. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
4.A mázhoz valókat kevergetve simára főzzük, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielőtt teljesen megszilárdulna kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon felszeleteljük.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Gesztenyekocka

Gesztenyekocka
70 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Elkészítem minden karácsonykor, de a kekszes töltelékbe nem rakok margarint, sárgabarack lekvárral helyettesítem. Nem szeretjük a nyers vajat. És ha már nyers vaj, vaníliás krémként én főzött krémet használok nem pudingosat.
De amúgy nagyon finom és tényleg nagyon mutatós sütemény. Könnyen szállítható, így vendégségbe is sütöm. Gyorsan elfogy.

Nagyon finom a süti és tényleg nagyon mutatós, hamar elfogyott. Legközelebb viszont megfogadom Beus tanácsát és én is rakok a kekszes krémbe meggyet. Köszönjük szépen a receptet!

Karácsonyra készítettem el. Nagy sikere volt!!!!!! Finom, mutatós, nem émelyítő. Én a barna kekszes dologba végig meggyet rakosgattam!

karácsonyra megsütöttem és nagyon finom és mutatos volt.