Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Hangyaboly torta

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:tűpróbáig sütjük
Hangyaboly torta
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 16
 
Szavazatok: 4 Átlag: 4

Hozzávalók

  • Töltelék

    3 dkg kakaós tortadara vagy színes apró cukorkák
    0,5 dl rum
    15 dkg porcukor
    20 dkg Rama

  • Tésztához

    16 dkg liszt
    8 db tojás
    16 dkg porcukor


Elkészítés

1.8 db tojásból piskótát készítünk, 2 lapban megsütjük, (nagyobb méretű tepsiben). Az egyik lapot még melegen egy gömbölyű alakú tálba nyomkodjuk, és ott hagyjuk kihűlni.
2.A tál nagysága szerint a másik lapból kerek formát vágunk. A lehullott darabokat rummal meglocsoljuk.
3.20 dkg Ramát habosra keverünk 15 dkg porcukorral és 3 dkg kakaóval. A krém felét a torta külső bevonásához félretesszük. A többi krémmel megkenjük a kerek lapot, és a tálban lévő piskótát belülről.
4.Ezután a tálban lévő tésztát megtöltjük a rumba áztatott piskóta darabkákkal, közben savanykás lekvárral rétegezzük. Végül ráhelyezzük a krémmel megkent lapot.
5.Tányérra borítjuk, kívül is megkenjük a krémmel és megszórjuk a csokidarával, vagy a színes apró cukorkákkal.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Zebratorta

Zebratorta
- Nincs beállítva

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése