Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Hamis marcipán szelet

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:40 - 60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:közepes hőfokon
  • sütési idő:20-25 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 2
 

Hozzávalók

  • Tészta

    4 tojás
    10 dkg porcukor
    10 dkg Rama
    3-4 ek tejföl
    10 dkg liszt
    1 cs sütőpor
    5 ek kakaópor
    csipet fahéj

  • Krém

    4 dl tej
    15 dkg dara
    20 dkg porcukor
    25 dkg Rama
    5 kk mandulaaroma

  • Tetejére

    1 ek olaj
    20 dkg étcsokis tortabevonó
    3 ek kakaópor


Elkészítés

Tészta: a porcukrot, a Ramát, a tejfölt és a tojássárgát összekeverjük. A fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral összekeverve a tojássárgás krémhez adjuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. Krém: a felforralt tejhez adjuk a cukrot és a darát, sűrűre főzzük, majd kis hűlés után hozzáadjuk az aromát. Ha teljesen kihűlt hozzáadjuk a puha Ramát, amit krémessé vertünk habverővel és rákenjük a kihűlt tésztára. Ha a krém is kihűlt rákenjük a csokimázat, amit vízgőz felett készítettünk el. Jó étvágyat hozzá.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Őszibarackos sütemény

Őszibarackos sütemény
60 perc normál

Tangó szelet

Tangó szelet
60 perc normál

Pisztáciás szelet

Pisztáciás szelet
20-30 perc könnyű

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése