Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Hájas krémes

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:2 - 35 perc
  • nehézség:nehéz
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:10 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 1
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 8
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Tészta

    50 dkg háj
    3 evőkanál 10 %-os ecet
    25 dkg liszt
    50 dkg liszt
    2 tojássárgája
    1 evőkanál cukor
    1 kávéskanál só

  • Krém

    8 tojássárga
    10 dkg cukor
    5 dkg liszt
    2 dkg zselatint
    5 dl tej


Elkészítés

A tésztához a hájat az ecettel jól kidolgozzuk, majd 25 dkg liszttel összeállítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tésztát annyi langyos vízzel állítjuk össze, hogy rétestészta keménységű legyen. Fél órát pihentetjük, majd téglalap alakúra széthúzzuk. Közepébe tesszük a hájat, ráhajtogatjuk a tésztát, majd újra széthúzzuk, hajtogatjuk, ezt háromszor ismételjük fél órás szünetekkel. Krém: 8 tojássárgát elkeverünk 10 dkg cukorral, majd hozzáadunk 5 dkg lisztet, 2 dkg zselatint és lassan hozzákeverjük az 5 dl tejet. Gyenge tűzön, sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kész, ízlés szerint hozzákeverünk vaníliás cukrot. A 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezután 15 dkg porcukorral tovább verjük, teljesen keményre. Amikor a sárga krém langyos lesz, a fehérjét hozzákeverjük.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Gesztenyekocka

Gesztenyekocka
70 perc normál

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Hájas

Hájas
150-180 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Megsütöttem és nagyon finom lett.