Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Hájas kifli

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:45 - 50 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180-200 ℃
  • sütési idő:30 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 1
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 6
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Tészta

    25 dkg háj
    50 dkg liszt
    2 dkg élesztő
    1 ek. cukor
    csipetnyi só
    kevés tej
    1 tejföl

  • Töltelék

    sütésálló lekvár
    darált, cukrozott mák, vagy dió

  • Szóráshoz

    vaníliás porcukor


Elkészítés

A hájat húsdarálón ledaráljuk, majd a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a cukorral, sóval kevés tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk, és a tejföllel összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor tegyünk még hozzá tejfölt. Kör alakúra nyújtjuk a tésztát, vékony cikkekre vágjuk, tölteléket teszünk rájuk és kifli formára feltekerjük őket.Ramával kikent tepsiben, előmelegített sütőben sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük őket.

Tippek

A diós és a mákos tölteléket ízesíthetjük citromlével is, így még finomabb lesz.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Ki sütötte?

Tünci
  • 192 megsütött recept
  • 70 beküldött recept
  • 249 kedvenc recept

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Megsütötted? Ízlett?

Legközelebb ezt sütöm meg. Biztos nagyon finom lesz. Évi