Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Habos puncsszelet

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:200 ℃
  • sütési idő:nincs megadva
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 3
 

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
    fél tasak sütőpor
    25 dkg Rama
    20 dkg porcukor
    2 tojássárgája
    tejföl

  • A krémhez

    forró tej
    10 dkg Rama
    10 dkg porcukor
    3 evőkanál rum
    3 evőkanál házi baracklekvár
    1,5 evőkanál édesített kakaópor

  • A tetejére

    4 tojásfehérje
    15 dkg kristálycukor
    10 dkg étcsokoládé


Elkészítés

A sütőporral elkevert lisztet szitáljuk keverőtálba, morzsoljuk el a Ramával, majd adjuk hozzá a porcukrot, a tojássárgákat, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Csomagoljuk fóliába, 1 órára tegyük hűtőbe pihenni, majd lisztezett deszkán nyújtsunk két egyforma lapot belőlük, és külön-külön, 200 °C-os sütőben süssük meg. A töltelékhez az egyik lapot tegyük keverőtálba, törjük össze, és annyi forró tejet öntsünk rá, hogy krémes masszát kapjunk. A puha Ramát a porcukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a rumot, a lekvárt, a kakaót, és a kihűlt masszát. Az egészet dolgozzuk krémmé, és kicsit hűtsük le. Kenjük meg vele a tésztalapot, és tegyük hűtőbe. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, szórjuk bele a cukrot, verjük tovább, majd vízfürdő felett, habverővel verve 4-5 percig gőzöljük. Amikor elkészült, kenjük a puncsszeletre, locsoljuk meg olvasztott csokoládéval, és hurkapálcával húzzuk meg. 1-2 órára tegyük hűtőbe, és forró vízbe mártott késsel kockákra vágva tálaljuk.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Konyakmeggyes

Konyakmeggyes
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

A fonott kalács

A fonott kalács
80-90 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése