Sütemény receptek  
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Gyümölcsös rizskocka

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:55 - 60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:tűpróbáig sütjük
Gyümölcsös rizskocka
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 5
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 123
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tésztához

    2 tojás
    4 dkg cukor
    4 dkg liszt

  • A krémhez

    1 liter tej
    30 dkg rizs
    1 csomag vaníliás cukor
    6 dl tejszín
    8 dkg cukor
    3 evőkanál zselatin
    10 dkg szeder
    2 dl szeder- vagy málnalé
    egy csipet só


Elkészítés

A tésztához a tojások sárgáját habosra verem a cukor egyharmad részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre felverem, majd óvatosan összedolgozom a liszttel és a cukros tojássárgával. A tésztát kikent és kilisztezett 20x30 cm-es tepsibe terítem, megsütöm, és a tepsiben hagyom kihűlni. A tejben a cukorral, a vaníliás cukorral meg egy pici sóval puhára főzöm a rizst. Elkeverek benne két evőkanál feloldott zselatint, majd langyosra hűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, és óvatosan a tejberizshez keverem. A rizses krémet egyenletesen elterítem a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe teszem, hogy kissé megdermedjen. Közben a gyümölcslét felmelegítem és feloldok benne egy jó evőkanál zselatint. A rizses krém tetejét kirakom szederrel, bevonom a gyümölcszselével, és további két órára visszateszem a hűtőbe.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Meggyes sütemény

Meggyes sütemény
80 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

ani! Ha nem szereted a zselatint szerintem mehet a tetejére az üdítő szelet (fanta szelet), tetején lévő, üdítő-puding máz, mutatós lenne, főleg, ha narancssárga, v. piros üdítőt választasz, nem?

bocsi! milyen tejszin kell hozzá? köszi.

ani ani

oké köszi kipróbálom.

Akkor próbáld úgy, h gyümölcsjoghurtot keversz el zselatinnal és azzal kend le a tetejét, mint 1 színes máz :) Vagy hulala habalapot verj fel valamilyen gyümölccsel és azzal kend le :) Valami muszáj a tetejére :)

ani ani

muszáj a tetejére a zselatin ? mert én nem szeretem .