Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Grízes zserbó

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:45 - 60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:175 ℃
  • sütési idő:25 perc
Grízes zserbó
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 29
 
Szavazatok: 1 Átlag: 1

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
    35 dkg Rama

    1 cs. sütőpor
    1 cs. szárított élesztő
    2 tojássárgája
    5 dkg porcukor
    kb. 1 dl tej
    8-10 evők. darált dió
    6-8 evők. cukor
    baracklekvár
    6 evők. gríz
    0,5 l tej
    5 evők. cukor
    1 cs. vaníliás cukor
    10 dkg Rama
    10 dkg porcukor


Elkészítés

1.A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt és összemorzsolgatom a Ramával. A tojást, és a porcukrot belekeverem, majd a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze. Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk, így reggelig a tészta elvan a hűtőben.
2.Másnap a grízből, a tejből a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt csinálok, majd kirakom hűlni. A tésztámat 4 egyenlő részre veszem és kettesével kisütöm úgy, hogy közé kenem a lekvárt és megszórom dióval.
3.Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van. A Ramát kikeverem a porcukorral és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.
4.A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet és ráteszem a másik dupla lapot. A tetejére csokimázat tetszek. Másnap lehet szeletelni és enni. Jó étvágyat kívánok hozzá.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Feketeerdő kocka

Feketeerdő kocka
60-90 perc normál

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Isteni puha pogácsa

Isteni puha pogácsa
80-120 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése