Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Gesztenyetorta

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:90 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:40 perc
Gesztenyetorta
forrás: saját készítés,saját fotó
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 6
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 167
 
Szavazatok: 4 Átlag: 4

Hozzávalók

  • A tortaalaphoz

    6 tojás
    6 evőkanál porcukor
    10 dkg Rama
    6 evőkanál finomliszt
    fél csomag sütőpor
    2 evőkanál keserű kakaópor

  • A tekercshez

    3 tojás
    5 dkg liszt
    4 dkg étkezési keményítő
    1 ek. kakaópor
    1 csapott kk. sütőpor
    2 ek. hideg víz
    1 csipet só
    9 dkg kristálycukor
    1 vaníliás cukor

  • A krémhez

    2 csomag (49 g) főzni való vanília ízű pudingpor
    30-35 dkg porcukor, ízlés szerint
    7 dl tej
    40 dkg Rama
    75 dkg fagyasztott gesztenyemassza
    2 evőkanál rum

  • A tetejére

    6 dl habtejszín
    1 csomag habfixáló
    3-4 evőkanál kristálycukor


Elkészítés

1.A tekercs hozzávalóiból barna piskótát sütünk közepes méretű tepsiben. Amikor megsült egy konyharuhára téve melegen feltekerjük.
2.A torta készítése: a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
3.A tésztát 26 cm-es kapcsos formába simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük.
4.A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha Ramát először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A felengedett puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros Ramához keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük.
5.A krém 2/3 részét egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele.
6.Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk. A krém 1/3 részével a tekercset megtöltjük, felszeleteljük és a torta oldalára illesztjük.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Gesztenyekocka

Gesztenyekocka
70 perc normál

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Habkönnyű sóskifli

Habkönnyű sóskifli
- Nincs beállítva

Meggyes sütemény

Meggyes sütemény
80 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Köszönöm Mónika.
Finom,házi jellegű torta.
Nem cukrász munka,az én munkám.
Én csak egy házi asszony vagyok.
Üdvözöllek:Edit.

Kedves Edit!
Valóban nagyon szép ez a torta és milyen finom lehet!!! Meg kell sütnöm :)

Kedves Györgyi!
Két egyforma süti nincs,gondolom ízlett és az a lényeg.

én is megsütöttem, de nem tudtam ilyen szépen megcsinálni

Köszönöm Györgyi.

nagyon szép