Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Gesztenyés rétes

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:30-35 perc
Gesztenyés rétes
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 2
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 33
 
Szavazatok: 4 Átlag: 4

Hozzávalók

  • A rétestésztához

    2 dl langyos víz
    egy kevés só
    egy kevés ecet
    1 db tojás
    2 evőkanál étolaj
    50 dkg liszt

  • A töltelékhez

    1 evőkanál tejföl
    50 dkg áttört gesztenyemassza
    10 dkg kristálycukor
    15 dkg mazsola
    3 db tojás
    egy csipetnyi fahéj
    15 dkg piskótamorzsa
    1 evőkanál rum
    20 dkg Rama


Elkészítés

A rétestésztához összekeverjük a hozzávalókat és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőlük. Cipóvá formázzuk, a tetejét megkenjük olajjal és egy fél óráig szobahőmérsékleten pihentetjük. A főtt gesztenyét áttörjük, a Ramát habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, mazsolát, piskótamorzsát, fahéjat, cukrot és rumot, majd simára keverjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Fölcsavarjuk,Ramával jól kikent alufóliába tekerjük és forrásban lévő vízben 30-35 percig főzzük. A megfőtt rétest kibontjuk a fóliából, ízlés szerint megszórjuk zsemlemorzsával és fahéjas kristálycukorral, majd tálaljuk.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

nagyon szeretem a gesztenét minden formában, ez a sütike is fincsi volt