Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Francia krémes

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:55 perc
  • nehézség:nehéz
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Francia krémes
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 6
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 72
 
Szavazatok: 4 Átlag: 4

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
    1 egész tojás
    egy tojássárgája
    10 dkg Rama
    2 evőkanál tejföl
    pici só
    kávéskanál ecet


Elkészítés

A Ramát és a 10 dkg lisztet habosra kevertem, a többi hozzávalót összedolgoztam, a kész tésztát kinyújtottam, és rákentem Ramás, lisztes keveréket. Felsodortam, két részre osztottam, és tepsi hátulján két lapot sütöttem. A krémhez: 5 tojásfehérjét gőz fölött felvertem habnak 3 evőkanál cukorral. 1 liter tejből kb 8 dl feltettem forrni, 5 tojás sárgát, 5 evőkanál cukorral habosra kevertem, adtam hozzá 5 evőkanál réteslisztet, 2 vaníliás cukrot, a maradék tejet, majd a forrásba levő tejhez öntöttem állandó kevergetés közben. Mikor már jól besűrűsödött, olyan pöfögős volt, akkor a felvert tojásfehérjéhez adtam, összekevertem, és el is készült a krém, még melegen a tésztára simítottam. 6 dl tejszínt keményre vertem, és a kihűlt krémre simítottam. A mázhoz: 20 dkg cukorból, kb. 5 dkg-át lábasban megolvasztottam, karamellizáltam, majd amikor már szép barna volt, adtam hozzá 15 evőkanál tejet, a tejbe a kemény karamell elolvadt. Ezután hozzáadtam a maradék cukrot, és addig főztem, amíg elolvadt a cukor. Mikor sűrűsödni kezdett, levettem a tűzhelyről, hozzákevertem 7 dkg Ramát, és géppel jól összedolgoztam, aztán gyorsan a másik tésztalap hátuljára simítottam. Itt egy kicsit igyekezni kell, mert ahogy hűl, úgy kezd keményedni a máz, és már nem lesz kenhető. A mázas lapot száradás után felkockáztam, így tettem a tésztára, közben felszeleteltem az alját is.

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Szia! Kérlek pontosíts a recepten. Köszi!

Kedves Ágica! Én valamit nagyon rosszul csinálhattam, mert az én krémesem teteje még másnap sem keményedett meg. Van tipped miért? Szerintem a tej sok, de legközelebb nem az ünnepek előtt próbálok ki idegen receptet, inkább az én jól bevált süti receptjeimmel próbálkozom. Igaz a krémes karamell tető nélkül isteni lett, de nem innen vettem a receptet.Üdv.

a hozzávalókba nincs minden leirva