Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Fradi szelet

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:50 - 60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:20 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 5
 

Hozzávalók

  • 15 dkg porcukor
    45 dkg liszt
    1 egész Rama
    0,5 l tej
    3 db tojás
    1,5 evőkanál méz
    1 szalalkálé
    vaníliás cukor
    mandula aroma


Elkészítés

A tésztához a Ramát, a mézet, a tojást és a 15 dkg porcukrot gőz felett habosra keverem, majd hozzáadom a 45 dkg lisztet és a szalalkálét. Három lapot sütök a tésztából. A krémhez 0,5 l tejjel 5 kanál lisztet krémmé főzöm, ha kihűlt 1 Ramával és 20 dkg porcukorral habosra keverem. Ízesítem mandula, vagy pisztácia aromával, így szép zöld krémet kapunk amivel töltjük a lapokat. A tészta tetejére 1 tojásfehérjét, 12 dkg porcukrot és egy kevés citromlevet habosra keverek, majd a tésztára simítom. A fehér habból egy kicsit félreraktam, abba tettem a zöld mandula aromát, kb. 1 teáskanálnyit és márványosra díszítettem a süteményemet.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Diós, túrós zserbó

Diós, túrós zserbó
30-35 perc normál

Tejfölös csoda

Tejfölös csoda
Zia
30-40 perc normál

Csokibomba

Csokibomba
30-45 perc könnyű

Mini isler

Mini isler
35 perc
kezdőknek is könnyű!

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése