Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Fokhagymás tejfölös langalló

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:30 - 40 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:200 ℃
  • sütési idő:30-35 perc
Fokhagymás tejfölös langalló
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 22
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 308
 
Szavazatok: 4 Átlag: 4

Hozzávalók

  • A tésztához

    50 dkg liszt
    1 csapott evőkanál só
    1 evőkanál szárított oregánó
    őrölt fekete bors
    1 tasak instant élesztő
    1 teáskanál cukor
    3 dl langyos víz
    3-4 evőkanál olívaolaj

  • A tészta tetejére

    1 pohár tejföl
    3 gerezd fokhagyma
    20 dkg sajt
    20-30 dkg kolozsvári szalonna
    1 fej vöröshagyma


Elkészítés

1.A tészta hozzávalóiból pizzatésztát gyúrok úgy, hogy előtt a lisztet szoba-hőmérsékletűre melegítem, (mikróban kb. 1 perc). Beleszitálom egy nagy keverőtálba, hozzáadom a sót, oregánót és az őrölt borsot. Aztán hozzászórom az instant élesztőt és a cukrot is. Langyos vízzel simára keverem, majd hozzáadok 3 evőkanál olívaolajat. A tésztát robotgéppel először alacsony, majd maximális sebességen körülbelül 7 perc alatt szép hólyagosra dagasztom.
2.Vékonyan kiolajozott tálba teszem a tésztát, és a tetejét is körben megolajozom, hogy kelesztés közben se száradjon ki. Konyharuhával lefedve, meleg helyen, körülbelül 45 perc alatt a duplájára kelesztem. Ha megkelt, újra átgyúrom, és elosztom két egyenlő részre. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom úgy, mint a pizzát. A széleit kicsit vastagabbra hagyom.
3.A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral és rátesszük a tésztát. A tésztára sós-fokhagymás tejfölt kenek, majd megszórom reszelt sajttal, és ráteszem a megsütött szalonnát, az összekockázott, megpirított vöröshagymát.
4.Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, 20-30 perc alatt megsütöm. Sütés után, még forrón, fokhagymás olajjal vékonyan megkenem a szélét, így az is fűszeres, és puha lesz.

Tippek

Én a szélét is vékonyra nyújtom, és úgy 1 centit a szélén feltekerek, így lesz vastagabb, nekem így könnyebb.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Isteni puha pogácsa

Isteni puha pogácsa
80-120 perc normál

Habkönnyű sóskifli

Habkönnyű sóskifli
- Nincs beállítva

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Nagyon finom ez így ahogy leírtad!Köszi!

Remek recept szerintem , de ez nem kenyérlángos, inkább a pizzatésztára hajaz. Először is a porélesztőt mellőzzük és az oregánót is, amennyiben ősi magyar ételeket készítünk. A kenyérlángos kenyértészta maradékából gyúrt tészta. Használjunk hozzá kovászt, vagy öregtésztát, kenyeret, a sajt mellőzhető a tetejéről, gazdagítsuk mangalicatepertővel és császárszalonnával, amit semmiképpen ne süssünk elő!

Én az oregánot kihagyom , mert sajna nem mindenki szereti, kelsztő tálat használok , gyorsabb, és kézzel dagasztom.
Egyébként finom .

Köszi a receptet,nagyon finom.Csak hamar fogy!!!

Tegnap ismét megsütöttem egy kis módosítással. Mivel most van a medvehagyma ideje, a tejfölbe apróra vágott medvehagymát tettem, és a tetejére most nem szórtam hagymát. Hát, nem szabad kihagyni. Nagyon finom lett.

Nagyon jó a recept! Köszönet érte.

Nagyon finom mindenkinek ízlett! Köszi a receptet.

Ne osszátok két felé, nem kell :-) bocsánat,elírtam :-)

Nagyon jól néz ki, alkalom adtán meg is fogom sütni :-)

nagyon finom lett köszönöm a receptet.