Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Finom gesztenyés, tejszínes szelet

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:1 - 10 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:20-25 perc
Finom gesztenyés, tejszínes szelet
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 4
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 106
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Tésztához

    4 tojás
    30 dkg cukor
    10 kanál víz
    10 dkg darált dió
    20 dkg liszt
    1 sütőpor

  • Töltelékhez

    2,5 dl tej
    4 kanál liszt
    20 dkg Rama
    20 dkg porcukor
    1cs gesztenyemassza
    1 rumaroma

  • Tetejére

    2 cs tejszínhab
    3 cs habfixáló
    1 cs vaníliás cukor
    reszelt csoki


Elkészítés

A tojássárgát a cukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérje felvert habját, majd megsütjük. A lisztet a tejjel felfőzzük, a Ramát a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt krémet, a gesztenyét és a rumaromát. A krémet a tésztára kenjük. Közben felverjük a tejszínt a vaníliával és a habfixálóval, majd a krém tetejére kenjük. Tetejére reszelt csokoládét tehetünk.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Gesztenyekocka

Gesztenyekocka
70 perc normál

Kijevi krémes

Kijevi krémes
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése