Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Felhő szelet

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:50 - 60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:200 ℃
  • sütési idő:nincs megadva
Felhő szelet
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 41
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tésztához

    25 dkg liszt
    10 dkg porcukor
    5 dkg margarin
    1 tojás
    1 tojássárgája
    1 ek. méz
    1 ek. rum
    1 kiskanál szódabikarbóna

  • A vaníliás krémhez

    1 liter tej
    2 csomag vaníliás pudingpor
    20 dkg margarin
    15 dkg porcukor
    2 csomag vaníliás cukor
    3 tojássárgája
    2 evőkanál liszt
    5 dl növényi tejszín


Elkészítés

A tészta elkészítése: a tészta hozzávalóit dolgozzuk összes és osszuk két részre. Nyújtsuk ki kb. 25x35 cm vékonyra, majd lisztezett tepsi hátán kb. 200 fokon, pár perc alatt két lapot süssünk belőle. A felső lapot kockázzuk fel akkorára amekkorára majd a sütit szeretnénk felvágni. Krém készítése: a pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk a kettőt keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá. Az egészben hagyott lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a felvágott tésztalapokat és porcukorral megszórva tálaljuk. Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, hogy a lapok megpuhuljanak és szépen tudjuk szeletelni.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Így, ahogy mondod kedves Andi!:-)

ott van,azzal kezdi a krémet,hogy a pudingport összekeveri a 2 kanál liszttel..:)

És mi legyen a 2 evőkanál liszttel?