Sütemény receptek  
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Fehércsoki torta

forrás: Blikk Nők [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:80 - 90 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:30-35 perc
Fehércsoki torta
forrás: Blikk Nők
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 1
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 44
 
Szavazatok: 4 Átlag: 4

Hozzávalók

  • A piskótához

    10 dkg Rama
    6 tojás
    18 dkg porcukor
    15 dkg átszitált rétesliszt
    egy kevés sütőpor

  • A tortakrémhez

    250 ml habtejszín
    20 dkg fehér csokoládé
    1 csomag vaníliás cukor
    6 tojássárgája
    10 dkg porcukor
    30 dkg Rama


Elkészítés

A tojásokat válasszuk szét. A sárgájához adjuk hozzá az átszitált porcukrot, keverjük habosra, majd adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a kiolvasztott Ramát és a tojásfehérjékből vert kemény habot. Keverjük át, öntsük Ramával kikent, liszttel megszórt, kerek tortaformába, a tetejét simítsuk el. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük, majd a széleit egy késsel vágjuk körbe. Borítsuk ki a formából és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral főzzük fel, adjuk hozzá a fehér csokit, és addig keverjük, amíg fel nem olvad. A tojássárgát verjük habosra a cukorral, majd öntsük hozzá a tejszínes keveréket. Vízgőz fölött keverjük sűrűre, szűrjük le és hagyjuk kihűlni. a Ramát keverjük habosra és fokozatosan adjuk hozzá a tejszínes krémet. A piskótát vágjuk félbe, töltsük meg a krémmel. A tetejét és az oldalát is kenjük be a fehér csokis krémmel, majd tegyük hűtőbe.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése