Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Erdélyi kókuszos szelet

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:90 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:15 perc
Erdélyi kókuszos szelet
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 122
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 956
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A díszítéshez

    kókusz- vagy csokoládéreszelék

  • A krémhez

    1 csomag vaníliás pudingpor
    1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
    20 dkg kristálycukor
    10 db tojássárgája
    3 dl tej
    25 dkg Rama

  • A barna tésztához

    fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
    2 evőkanál rétesliszt
    3 evőkanál keserű kakaópor
    15 dkg darált dió
    15 dkg kristálycukor
    5 db tojásfehérje

  • A fehér tésztához

    fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
    2 evőkanál rétesliszt
    15 dkg kókuszreszelék
    15 dkg kristálycukor
    5 db tojásfehérje


Elkészítés

1.Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, és a cukros habba forgatjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát kb. 35x30 centisre, egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük.
2.Eközben összeállítjuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és a cukros habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint az előző kókuszos tésztát.
3.A krémhez a tojássárgát a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá, azután szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a Ramát apránként beledolgozzuk.
4.Következik a sütemény összeállítása. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk.
5.A tetejét kókusz- vagy csokoládéreszelékkel meghintjük. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vágjuk.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Kijevi krémes

Kijevi krémes
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

Isteni finom ez a süti, nagyon ízlett a családnak, még aznap el is fogyott! Igaz én is csak 5 tojássárgáját használtam fel a krémbe, mert volt 5 fehérjém lefagyasztva. Nagyon szépen köszönjük a receptet!

A fiaim imádják!!!

Finom,egyszerű és gyorsan kész! A cukorból 5 dkg-al kevesebbet raktam a tésztákba illetve a krémbe is. Így tökéletes!

Nálunk is mindenki imádta! :D

Nagyon finom sütemény, a család egyik kedvence.

Nagyon-nagyon fincsi, a család kedvence!

Nagyon finom a család egyik kedvence:)

Akárkivel kóstóltattam meg ezt a sütit ,mindenki elkérte a receptjét!:-))

Ma sütöttem meg ezt a sütit,de már majdnem el is fogyott.Nagyon finom,mindenkinek ajánlom.Én nem vagyok annyira profi,mégis egy óra alatt elkészült.A recept szerint csináltam mindent,kivéve,hogy a tojássárgájákból 4-et másra használtam.A sütőpapirt szépen le lehet húzni,ha kihűltek a lapok,akkor nem is törnek.

Megsütöttem az Erdélyi Raffaelló szeletet, és a családomnak nagyon ízlett. A tojássárgáknak csak a felét használtam fel, a többivel csigát pödörtem, így a tyúk húsleveshez megvolt levesbetétem is, nem veszett kárba a fölösleges tojássárga. Üdv Éva.

Tegnap / Pünkösd első napján / megsütöttem az Erdélyi Raffaello szeletet. Csodálatosan sikerült! Jól tettem, hogy elolvastam a hozzászólásokat és annak figyelembe vételével készítettem el. Mára már szinte el is fogyott. Jó ötlet a szilikon a tepsibe, könnyebb így kivenni, a tepsi méretét is csökkentettem igy elég lett a tészta vastagsága és Bourbon vaniliás pudingot használtam. Ajánlom mindenkinek, próbálja ki, nem fogja megbánni. Köszi még egyszer annak aki beküldte. Enikő

Nekem is van egy Raffaello receptem,ehez hasonló és nagyon finom.Ezt is kifogom próbállni.

Igen, én sem tettem bele 10 tojássárgáját. Akkor érdemes sütni, ha egyébként is marad ki fehérje (pl. bejglit sütöttem előtte). Én csak 5-öt tettem bele, ugyanolyan finom volt.

Mégegyszer kommentálok: az előbb elfelejtettem a legfontosabbat! Kicsit eltúlzott, hogy 10 tojássárgáját tegyünk egy sárgakrémbe! Szerintem pazarlás,hiszen egy besamel, vagy dupla puding ugyanolyan jó! A "tojásfölösleg" mehet egy másik sütibe!

Kicsit kisebb tepsibe sütöm majd másodszor. A szilikonlappal egyetértek.Az Oetker Bourbon-vaniliás puding "tojáslikőrös"-ízű próbáljátok ki, ajánlom! Szerintem is finom.

Ez valami fenséges!
A tésztákat kicsit tovább sütöttem.

Az én férjem csak annyit mondott,hogy amilyen pepcsül készül el reméli olyan finom lesz!Mire megsült betoppantak a kedves barátaink,és elég hamar elfogyott!Nagyon fini!

Ez egy nagyon finom süti.
Ehhez a sütihez nagyon ajánlom a szilikon sütőlapot. Mert a tésztája ragad és "törékeny".

istenien finom a családom imádja!