Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Epres zselés süti

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:60 - 90 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:160-180 ℃
  • sütési idő:20-40 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 3
 

Hozzávalók

  • Ezenkívül

    50 dkg eper

  • A tésztához

    7 db tojás
    6 dkg vaníliás pudingpor
    28 dkg kristálycukor
    50 dkg túró

  • A krémhez

    4 dl tej
    4 dkg vanília ízű pudingpor
    2 tasak vaníliás cukor
    20 dkg Rama
    25 dkg porcukor
    1 ek. szeletelt mandula
    3-4 ek. eperszörp

  • Egyéb

    sütőpapír
    24 cm-es tortakarika


Elkészítés

1.Az epret megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük. A tojássárgát a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a maradék cukrot is hozzáadjuk. A túrót áttörjük, a masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk.
2.A sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20, majd 160 fokon 40 percig sütjük.
3.A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk.
4.A tortalapot lapjában kettévágjuk. Az alsóra a krém 1/3-át simítjuk. Rárakjuk az eper felét, amire 1/3 krémet simítunk. A másik tortalapot ráillesztjük. A maradék krém nagyját a tetejére, a többit a torta oldalára kenjük és beletapasztjuk a mandulát.
5.A maradék felszeletelt eperrel díszítjük, kevés eperszörppel meglocsoljuk, végül forróvízbe mártott késsel szeleteljük.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Gombás rácsos

Gombás rácsos
90 perc normál

Kekszes őzgerinc

Kekszes őzgerinc
20 perc könnyű

Pöttyöske

Pöttyöske
- Nincs beállítva

Barackos túrótorta

Barackos túrótorta
180-210 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése