Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Epres piskóta szelet

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:30 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:170 ℃
  • sütési idő:nincs megadva
Epres piskóta szelet
forrás: saját
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 9
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 86
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • A tésztához

    5 tojás
    15 dkg kristálycukor
    13 dkg liszt
    2 dkg kakaópor
    2 ek. olaj

  • A vaníliakrémhez

    egy csomag vaníliás pudingpor
    3 dl tej
    3 ek. cukor
    10 dkg puha Rama

  • A tetejére

    40 dkg eper (kb)
    1 csomag piros tortazselé


Elkészítés

A tésztához az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd, majd hagyd kihűlni. A vaníliakrémhez a pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre, majd hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a Ramát és kanalanként add hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Meggyes sütemény

Meggyes sütemény
80 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése

érdekes, mert a hozzávalóknál is ugyanaz a sorrend..:)a sorrend is és a hozzávaló is pontos!na igen és véletlenül még a kép is

nos tévedés a recept nem onnan van...

meg a receptet is,ami nem is lenne baj, csak legalább a forráshoz azt írnád be!

igen a képet innen vettem

http://mohakonyha.blogspot.com/2009/07/e pres-piskota.html