Sütemény receptek  
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Epres-túrós sütemény

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:140 - 160 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:közepes hőfokon
  • sütési idő:65-75 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 1
 

Hozzávalók

  • Az omlós tésztához

    25 dkg liszt
    10 dkg cukor
    12 dkg hideg Rama
    csipet só

  • A töltelékhez

    50 dkg félzsíros tehéntúró
    1 csomag vaníliás pudingpor
    10 dkg cukor
    3 tojás
    2 dl tejszín
    5 dkg mazsola
    50 dkg eper


Elkészítés

A lisztet a cukorral, a Ramával, a sóval és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hideg helyre tesszük. Közben a túrót lecsepegtetjük, áttörjük, azután a pudingporral és a cukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a tejszínt, külön-külön kemény habbá verjük. A tojássárgákat és a mazsolát a túrós masszához keverjük, majd belekeverjük a tojás- és tejszínhabot. Az epreket megmossuk, majd félbevágjuk. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk és a Ramával kikent formát ( 26 cm átmérőjű tortaforma) kibéleljük vele. A maradék tésztából széleket formálunk és a tortaforma oldalát is kibéleljük. A tésztalapot villával több helyen is megszurkáljuk. Az üregbe betöltjük a túrós masszát, egyenletesre simítjuk a tetejét és belenyomkodjuk az eperdarabkákat. Közepes hőmérsékleten kb. 1 óra 15 percig sütjük.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Királyi csemege

Királyi csemege
60 perc könnyű

Túrótorta

Túrótorta
Any
70-75 perc könnyű

Gesztenyés alagút

Gesztenyés alagút
45 perc normál

Gesztenyetorta

Gesztenyetorta
90 perc normál

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése