Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Diós zserbó

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:40 perc
Diós zserbó
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 6
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 43
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
    30 dkg Rama
    1 dl tej
    2 dkg élesztő
    2 db tojássárgája
    csipetnyi só
    csipetnyi szódabikarbóna
    0,5 dl rum
    40 dkg cukor
    40 dkg darált dió
    40 dkg sárgabaracklekvár
    15 dkg csokoládé


Elkészítés

1.A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk és a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgával, a szódabikarbónával, sóval, a rummal és a 10 dkg cukorral alaposan összegyúrjuk. A masszát 1 órán át pihentetjük a hűtőszekrényben.
2.Ezalatt a darált diót, a cukrot és a lekvárt összekeverjük. A tésztát háromfelé vágjuk, melyeket 2 mm vastag, tepsi nagyságú lappá kinyújtunk.
3.Ramával kikent tepsibe belefektetjük az első lapot, rásimítjuk a töltelék felét. Ráfektetjük a második tésztalapot, erre a töltelék másik fele kerül, majd a tetejére ismét tésztát borítunk.
4.Villával megszurkáljuk, egy órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a tetejét megolvasztott csokoládéval egyenletesen bevonjuk.
5.Ha a csokoládé megdermedt a süteményt forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Kijevi krémes

Kijevi krémes
- Nincs beállítva

Isteni puha pogácsa

Isteni puha pogácsa
80-120 perc normál

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése