Sütemény receptek  
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Csokis kalács

forrás: saját [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:20 - 30 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:200 ℃
  • sütési idő:30 perc
Csokis kalács
forrás: saját
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 7
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Tészta

    1kg liszt
    5 db tojássárgája
    10 dkg porcukor
    4 dl tej
    4 ek étolaj
    5 dkg élesztő
    1 ek kristálycukor
    1 cs sütőpor
    csipet só

  • Töltelék

    20 dkg Rama
    20 dkg porcukor
    5-6 ek. kakaópor

  • Egyéb (a tészta lekenéséhez)

    1 db tojás
    5 dkg Rama


Elkészítés

1.A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadjuk az 1 ek. kristálycukrot és az élesztőt. Ha ez megkelt, hozzáadjuk a liszthez, amibe már beletettük a tojássárgákat, a sütőport, a porcukrot, az étolajat és a sót. Összedolgozzuk és közben adagoljuk hozzá a tej másik felét.
2.Ha megkelt a tészta 6 részre osztjuk. Ezeket kinyújtjuk és betöltjük a töltelékkel. Összefonjuk 3-3-val, így lesz két nagy kalácsunk, majd lekenjük a tojássárgával. Ha kész, Ramával kikent, lisztezett tepsibe rakjuk.
3.Közepesen előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Mielőtt kivennénk, az 5 dkg Ramával megkenjük, majd visszarakjuk pár percre. Ettől lesz szép barna.

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Gesztenyekocka

Gesztenyekocka
70 perc normál

Joghurtos süti

Joghurtos süti
Lia
- könnyű

Kókuszos süti

Kókuszos süti
20 perc
kezdőknek is könnyű!

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése