Sütemény receptek  
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Boszorkány ujjak

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:közepes hőfokon
  • sütési idő:15-20 perc
Boszorkány ujjak
További képek a sütiről:
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 23
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 237
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • 23 dkg puha Rama
    1 csésze (250 ml) porcukor
    1 tojás
    1 kávéskanál sütőpor
    675 ml liszt
    1 kávéskanál vanília (vagy 1-2 csomag vaníliás cukor)
    1 kávéskanál mandula aroma (a színtelen, nem a zöld)
    csipet só
    10 dkg egész fehér mandula
    1 tubus cukoríró (vagy lekvár)


Elkészítés

1.Egy tálban összekeverjük a Ramát, cukrot, tojást, mandulaaromát és vaníliát. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót. Ramás és a lisztes keveréket összekeverjük. A tésztát folpackba csavarva 30 percre hűtőbe tesszük.
2.A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, vagy kiolajozzuk, lisztezzük. A hűtőből 1/4 rész tésztát kiveszünk, és 1-2 kávéskanálnyi tésztából kis hengereket készítünk, (kb mint a középső ujjunk).
3.A henger egyik végére egy egész mandulaszemet nyomunk, mintha köröm lenne. Aztán a hengert két helyen enyhén benyomjuk, majd késsel kétszer 2 -2 bevágást készítünk rá, ami úgy néz ki, mint az ujjhajlat. Rárakjuk a sütőlapra, és 15-20 percig sütjük közepesen meleg sütőben.
4.Miután kivettük a sütőből, vagy 3 percig hagyjuk a sütőlapon hűlni, aztán leszedhetjük. Miután teljesen kihűlt, a mandulákat felvesszük és a piros cukoríróból kicsit nyomunk a helyére, majd visszahelyezzük a mandulát. Lekvárt is használhatunk helyette.

gyermekkel is készíthető

Akik megsütötték, ezeket is kedvelték:

Habkönnyű sóskifli

Habkönnyű sóskifli
- Nincs beállítva

Pingvin szelet

Pingvin szelet
- Nincs beállítva

Madártej szelet

Madártej szelet
- Nincs beállítva

Tejszelet

Tejszelet
90 perc Nincs beállítva

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése
Edi Edi
válasz Zsuci hozzászólására:

Egyetértek Zsuci!
Lehet, hogy még ma ráveszem magam és megcsinálom. Habár most fejeztem be egy mézes krémest.
Finomak is ezek az ujjak vagy csak "mutatósak"?

Baromi jól néznek ki..:) biztos megcsinálom:)

Nincs semmi gond ezekkel a példányokkal,sokkal szebbek mint az általad ajánlott e-mail címen lévők,kedves szepyke.!!!!!!!!!!!!!!!!

azt írja hogy színtelen aroma kell hozzá... de ha zöld lesz, vagy legalább enyhén zöldes a tészta még rémisztőbb nem? :P

Kicsit csinosabb példányok: http://szepsegtar.blogspot.com/2009/10/h alloweenra-boszorkany-ujjak.html

ebből nem kell sokat sütni...mert nem biztos hogy a vendégek mernek venni belőle.hi-hi-hi

eszméletlen....bárki találta ki....rettenetes...de szuper jó,,köszi érte

Szia! Nekem nagyon tetszett ez a süti, a gyerekek is nagyon szerették. Éppen Halloween-re készülök és kéne még pár ilyesmi sütemény, amit a bulin felszolgálhatnék, szóval aki tud, az segítsen! Köszi :)

Bocsi de bármilyen finom is,nem tudom magam rávenni hogy megsüssem ilyen formában!:-)

Ez nam tipp, vagy tanács, de... nagyon bizar! :) Fincsi??