Sütemény receptek
 
Sütikönyveim
Szerkeszd meg Te is saját, egyedi borítós, tovább-
küldhető Sütikönyvedet 2 perc alatt!
A Sütikönyv elkészítésé-
hez be kell lépned.
Új sütikönyv
Elfelejtett jelszó »

Bíboros szelet

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
  • elkészítés:40 - 60 perc
  • nehézség:nehéz
  • sütési hőfok:200 ℃
  • sütési idő:10 perc
Sütikönyvhöz adom
Én is megsütöttem Eddig megsütötte: 0
Kedvencekhez adom Kedvencnek jelölte: 1
 
Szavazatok: 5 Átlag: 5

Hozzávalók

  • Sárga rész

    2 tojás
    3 tojássárgája
    6 dkg porcukor
    7 dkg liszt
    1 cs. vaníliás cukor

  • Fehér rész

    4 tojásfehérje
    11 dkg kristálycukor
    citromlé
    2 dkg keményítő

  • Krém

    3 lap zselatin
    2 ek. nescafe
    5 cl kávélikőr
    9 dkg porcukor
    2 dl tejszín


Elkészítés

A tojást, a tojássárgát, a szitált porcukrot, a vaníliás cukrot habosra keverem, és a masszát nagyméretű, sima csővel ellátott nyomózsákba töltöm. A tojásfehérjét egy kevés citromlével kemény habbá verem, miközben apránként hozzáadom a cukrot, lassan belekeverem a keményítőt, majd a habot szintén nyomózsákba töltöm. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és felváltva a fehérjéből és a sárgájából nyomott csíkokból 2 db tortalapot készítek, (1 lap felváltva, 3 fehér és 2 sárga csíkból áll). Előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig sütöm, miközben résnyire nyitva hagyom a sütő ajtaját, majd a hőmérsékletet 120 fokra csökkentem és 5 perc múlva becsukom a sütőajtót. Ezután kb. 20 percig még szárítom. Deszkára borítva a papírt lehúzom róla, és hagyom kihűlni. A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatom, majd alaposan kinyomkodom, a likőrt felmelegítem és feloldom benne a zselatint és a kávét. A tejszínt kemény habbá verem, a porcukrot és a kávés keveréket belekeverem. A krémet az egyik tortalapra kenem. Ráteszem a másik tortalapot, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe teszem. Tálalás előtt meghintem porcukorral, és óvatosan szeletekre vágom. Lehelet finom édesség.

Tippek

Ha növényi tejszínhabbal készítem a krémet, nincs szükség a zselatinra, mert elég kemény és tartós lesz a hab.

Mit szólsz hozzá?

Ha van tipped, tanácsod a
recepthez, írd le bátran:

Hozzászólás elküldése